Dan Ivan: “Am votat, alaturi de colegii mei din USR – PENTRU Legea OFFSHORE!”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Legea offshore a fost votată de Senat. Un pas spre independența energetică față de regimul Putin!

“Am votat, alaturi de colegii mei din USR – PENTRU Legea OFFSHORE!”

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor referitoare la perimetre petroliere offhsore va fi dezbătută, după votul de ieri al Senatului, de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

“După 10 ani de când au fost descoperite gazele în Marea Neagră, în sfârșit am votat o lege bună în acest domeniu, care să pornească investițiile. În proiectul de lege offshore se propune ca banii obținuți să ajungă într-un cont special din care să se finanțeze extinderea rețelelor de gaze și orice alte investiții stabilite prin hotârâre a guvernului.

Noi, parlamentarii USR, am propus ca acești bani să intre în Pilonul II de pensii și să fie reinvestiți în economia românească prin intermediul fondurilor de investiții. Există modelul norvegian, care a creat un asemenea fond de pensii în 1969. Valoarea lui a ajuns, în 2021, la peste o mie de miliarde de dolari, ajungând cel mai mare fond de investiții din lume. Însă deși USR a depus un amendament pentru ca banii obținuți din gazele din Marea Neagră, să ajungă în Pilonul 2 de Pensii, fiind în beneficiul românilor, al viitorilor pensionari, PSD și PNL au refuzat, astfel că amendamentul nu a trecut!” ne relateaza senatorul USR de Maramureș, Dan Ivan

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2