Dan Ivan – candidat primaria Baia Mare: Sustin alegerea primarilor in doua tururi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sustin necesitatea revenirii la alegerea primarilor in doua tururi. Aceasta este o modalitate mai democratica decat cea intr-un singur tur, doar ea reflectand cu adevarat vointa electoratului. De asemenea, consider ca este un pas inainte in lupta impotriva coruptiei, prin faptul ca baronii locali vor fi mai usor de inlocuit in administratiile locale.
USR militeaza de 3 de ani pentru alegerea primarilor in doua tururi si a inclus aceasta solicitare in protocolul cu actualul Guvern.

Astazi, premierul Romaniei s-a prezentat in fata camerelor reunite ale Parlamentului pentru a-si asuma raspunderea pentru proiectul de revenire la alegerea primarilor in doua tururi.

Proiectul restrange, insa, perioada pentru care este permis votul celor cu vize de flotant. Printr-un amendament PNL, se restrictioneaza dreptul de vot la resedinta al celor care nu si-au facut viza de flotant cu 60 de zile inainte de alegeri. Sunt vizati in special studentii. In beneficiul lor, Alianta USR PLUS va derula campanii de informare pentru a-i ajuta sa se implice si sa voteze in localitatile in care locuiesc.

Parlamentarii USR au reusit sa aduca modificari importante in proiectul de lege, reducand numarul de semnaturi pentru depunerea candidaturilor independente la alegerile locale, de la 1% la 0.5%. Tot USR, la cererea societatii civile, simplifica procedura de acreditare a observatorilor la sectiile de votare.

Un alt amendament se refera la reprezentarea minoritatilor din Parlament si a formatiunilor politice din Parlament in structurile Birourilor electorale. Astfel, daca legea va fi adoptata, vor fi reprezentate minoritatile nationale si formatiunile politice care au 7 senatori sau 10 deputati.

PSD a anuntat ca va depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Ludovic Orban modificarile fiind unele care nu convin baronilor locali si clicii de partid. Motiunea trebuie respinsa pentru ca legea sa intre in vigoare cat mai curand posibil.

Dan Ivan – presedinte USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2