Dan Ivan, USR Maramures: ”Distrugeti inca un club, dintr-un moft, domnule primar?”

PNL

Privim cu ingrijorare evenimentele care se petrec la CS Minaur, club de drept public aflat in subordinea Consiliului Local Baia Mare. De doua zile, media si paginile de socializare vorbesc despre conflictul deschis intre primarul Baii Mari, Catalin Chereches, si directorul general al clubului, Ionut Marta.

Disputa afecteaza grav imaginea celui mai important brand din sportul local si un nume recunoscut la nivel national si international, MINAUR. Disensiunile create in spatiul public pot avea un impact nefericit pe plan sportiv si al rezonarii suporterului cu acest fenomen. Publicul se va indeparta de echipa, iar sportivii vor fi nevoiti sa joace in fata unor tribune goale. Este cea mai mare lovitura pe care o poate primi un sportiv, domnule Chereches!.

Iubitorii de sport au inca vie in memorie situatia creata la defunctele HCM si FCM. Cluburi finantate din bani publici, cu peste 10 milioane de euro in ultimii 4 ani de viata, care azi nu mai exista. Doar in 2017, prin hotarari consecutive ale Consiliului Local Baia Mare, clubul MINAUR a primit de la buget peste 6,5 milioane de lei. Cu toate acestea salariile sportivilor nu au fost platite in totalitate.

Orasul nu-si permite la nesfarsit sa va finanteze mofturile, domnule Chereches, si cand va suparati pe cineva sa puneti lacat pe activitatea sportiva. Orasul trebuie condus cu maturitate. Mofturile de tanc sunt pentru gradinita. Identific un sablon dupa care aruncati in derizoriu munca unor sportivi, folosindu-va de imaginea lor pentru spalarea propriei imagini. Constat cu regret ca duceti CS Minaur spre destinul HCM.

Solicitam o dezbatere serioasa in plenul Consiliului Local Baia Mare legata de ceea ce se intampla la club. Regret ca nu am vazut in ultimele zile nicio reactie publica a consilierilor. CS Minaur e in subordinea exclusiva a Consiliului Local Baia Mare. Legislativul municipal e obligat sa ia act de pozitia oficiala a conducerii actuale a clubului, care s-a plans de imixtiunea unor factori externi in activitatea sa.

Inteleg cum bate vantul in CL Baia Mare, dar imi exprim convingerea ca reprezentantii partidelor care compun acest for isi amintesc ca trebuie sa slujeasca interesele comunitatii. Iar sportul si miscarea sunt activitati importante in dezvoltarea sanatoasa a unei comunitati.

USR Maramures e pentru finantarea atat a sportului de masa cat si a sportului de performanta precum si a tuturor domeniilor care pot sa faca din Baia Mare un oras atractiv. Sustinerea, in toate cazurile, trebuie sa se faca in ordinea prioritatilor si a unor planuri concrete si realiste. Nu suntem pentru experimente implementate cu bani publici, a caror finalitate previzibila e esecul.

Dan Ivan – presedinte USR MARAMURES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. alt baimarean

    Distrugerea acestui club a inceput in momentul cand KAKE a ajuns primar.Acest om trebuie oprit,sa nu-si mai bage nasul unde nu se pricepe.Si nu numai la sport.

    Reply
  2. Maria

    Doar Justiția poate face ordine și în sportul din Baia Mare. Sunt cunoscute plățile cu bani negri, statele de plată falsificate, ca și atâtea fapte penale din sportul băimărean. DNA are cunoștință despre foarte multe asemenea fapte comise la Baia Mare. Sunt și dosare în cercetare îndelungată în acest sens. Justiția este invitată să nu mai bată pasul pe loc. Și sportivii și suporterii pot face ceva: să se unească în jurul sportului ca manifestare de ținută, cu oameni demni, care poate aduce mândrie municipiului Baia Mare. Sportivii și suporterii să nu mai fie spectatori la asemenea fărădelegi precum atacul la Ionuț Marta!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1