Dan Sova: In trei ani vom avea inca 391 de kilometri de autostrada finalizati

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

lucrari autostradaMinistrul Transporturilor, Dan Sova, a declarat duminica la Oradea ca la finele anului 2017 vor fi finalizate lucrarile la Autostrada Transilvania intre Borssi Sebes, pe o lungime de 391 de kilometri, scrie Agerpres.

“Vestea buna pentru Autostrada Transilvania este ca am reusit sa o urnim. (…) Noi preconizam ca tronsonul Sebes — Turda sa se termine pana la 31 decembrie 2015, daca nu in martie 2016. Suplacu de Barcau — Bors se termina pana in 2016, iar Suplacu de Barcau — Nadasel, pana in 2017. Acestea sunt termenele realiste”, a sustinut, in conferinta de presa, Dan Sova.

Ministrul a precizat ca tronsonul Suplacu de Barcau — Bors are inca de la momentul conceperii bugetului pe 2014 alocare pe trei ani — 2014, 2015 si 2016—, Sebes — Turda este pe fonduri europene, Gilau — Nadasel are, de asemenea, finantare de la buget iar partea de la Suplacu de Barcau la Nadasel, 93 de km, va fi primul proiect de autostrada care va fi finantat integral din acciza introdusa de la 1 aprilie.

“Incasarile pe an din acciza sunt, estimativ, de 500 de milioane de euro, deci nu va fi o problema sa poata fi finantat acest tronson”, a subliniat ministrul.

Din vechea autostrada Transilvania, din traseul proiectat initial, se va realiza si tronsonul Campia Turzii — Tg. Mures, din fonduri europene, ca solutie tehnica fiind propusa constructia unui drum national cu patru benzi, prin afara localitatilor, ale carui costuri sunt mai mici decat pentru autostrada.

Ministrul a participat duminica de dimineata la Oradea la o intalnire cu reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, precum si cu cativa constructori prezenti cu o zi in urma la conferinta nationala “Drumurile Romaniei, incotro?…”, organizata de Federatia Patronilor Bihor, dar la care ministrul nu a mai ajuns din cauza vizitei in Cluj.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1