Dancila: Biletele de calatorie gratuita pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate si distribuite si de catre ONG-urile de profil

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul va aproba o masura prin care biletele de calatorie gratuita pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate si distribuite acestora si de catre organizatiile neguvernamentale care le protejeaza si le promoveaza drepturile, a declarat premierul Viorica Dancila, relateaza Agerpres.

„Vom aproba in sedinta de astazi inca o masura in sprijinul persoanelor cu dizabilitati. Prin consultarile cu organizatiile neguvernamentale am gasit o solutie prin care sa reducem birocratia si sa asiguram mai usor accesul persoanelor cu dizabilitati la biletele de calatorie gratuita. Potrivit noilor reglementari, biletele de calatorie gratuita pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate si distribuite acestora si de catre organizatiile neguvernamentale care le protejeaza si le promoveaza drepturile. Este o solutie alternativa la cele prevazute pâna acum in legislatie si anume eliberarea biletului de calatorie gratuita numai in baza cererii persoanei cu handicap, a reprezentantului legal sau alte persoane cu imputernicire notariala in acest sens sau in baza cererii asistentului personal”, a declarat Viorica Dancila, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

Premierul a adaugat ca aceasta este inca o decizie din pachetul de masuri agreate cu organizatiile neguvernamentale pentru a usura viata persoanelor cu dizabilitati.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2