Dancila: Este nevoie de un proiect de reformare a Politiei, de proceduri clare si eficiente in lupta impotriva infractorilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, ca este nevoie de un proiect de reformare a Politiei Romane, dupa ce, anul trecut, institutia s-a confruntat cu unele cazuri “grave” care au pus in pericol increderea cetatenilor in institutie, informeaza AGERPRES.

Ea a adaugat ca este necesar ca politistul sa aiba la indemana proceduri “clare” si “eficiente” impotriva celor care incalca legea.

“In aceasta perioada, in cadrul Ministerului Afacerilor Interne si, in particular, al Politiei se desfasoara o serie de evaluari institutionale aprofundate. Acestea sunt obligatorii, dupa ce, anul trecut, Politia s-a confruntat cu unele cazuri grave care au pus in pericol increderea cetatenilor in institutie. Am tras toti concluzia ca este nevoie de un proiect de reformare a Politiei. Nu va fi usor sa realizam acest proiect, dar deja am facut pasi importanti prin alte modificari legislative care vor consolida statutul politistului. Politistul are nevoie de proceduri clare si eficiente in lupta impotriva acelora care incalca legea, asigurand totodata un exercitiu firesc al drepturilor si libertatilor civile”, a afirmat Dancila, la evaluarea activitatii Politiei Romane pe anul 2017.

Prim-ministrul a dat asigurari ca atat ea, cat si Guvernul vor sprijini implementarea cu bine a acestui proiect.

“Stiu ca pentru a avea actiuni mai eficiente aveti nevoie de legi mai bune si de dotari mai bune si va asigur ca sustin masurile care vizeaza intarirea autoritatii angajatilor MAI. Consider ca societatea civila trebuie sa inteleaga si sa sprijine aceste demersuri. Respectul se castiga prin aplicarea legii, dar legea trebuie sa ii apere si sa ii protejeze pe cei care zilnic lupta impotriva infractionalitatii. Nu uitati nicio clipa ca orice demers pe care il faceti trebuie sa aiba ca scop asigurarea interesului cetateanului de a trai intr-un mediu social sigur.

Pregatirea si actiunea dumneavoastra profesionala, intr-un cadru legislativ adecvat, se vor reflecta in mod direct in cresterea nivelului de siguranta a cetatenilor. Nimic altceva nu se poate cere de la dumneavoastra. Politia nu are ce cauta in jocuri politice sau de alta natura, care ii distorsioneaza grav menirea. Stiu ca activitatea MAI este foarte complexa, dar am deplina incredere in doamna ministru Carmen Dan care a demonstrat ca poate face fata cu succes provocarilor institutionale”, a sustinut Dancila.

Premierul i-a felicitat pe toti politistii care au obtinut rezultate remarcabile in anul care a trecut. “Stiu ca multi dintre dumneavoastra sunteti adevarati eroi care treceti peste neajunsuri si realizati lucruri remarcabile in slujba comunitatii. Felicitari noii conduceri a Politiei Romane si mult succes in tot ceea ce faceti!”, a transmis Dancila.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2