Dancila: Ne propunem ca in perioada urmatoare sa acordam o atentie sporita investitiilor

Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul va acorda in perioada urmatoare o atentie sporita investitiilor, a anuntat miercuri premierul Viorica Dancila, informeaza AGERPRES.

„Ne propunem ca in perioada urmatoare sa acordam o atentie sporita investitiilor si, in acelasi timp (…), sa devenim un pol regional din mai multe puncte de vedere”, a declarat Dancila, la Antena 3.

Totodata, premierul a precizat ca Guvernul a luat mai multe masuri in domeniul economic.

„Am preluat pachetul majoritar de la Santierul Naval Mangalia, ceea ce inseamna mult pentru Romania. Acesta a revenit Romaniei. (…) Transgaz a castigat proiectul si a preluat Vestmoldtransgaz, ceea ce inseamna ca vom deveni un pol regional si acum si-a depus din nou actele si avem toate sansele sa preluam si DESFA. In acelasi timp, s-a semnat pentru prima faza pentru BRUA – Bulgaria, Ungaria, Romania, Austria -, in ceea ce priveste coridorul de gaze si, nu in ultimul rand, interconectorul de 400 de kV intre Resita si Pancevo. Ne propunem sa continuam in acest ritm. (…) Vom continua proiectele cu Republica Moldova, vom avea o sedinta comuna de guvern”, a aratat Dancila.

Potrivit sefei Executivului, urmeaza sa fie modificata si legea parteneriatului public-privat.

„Pentru a vorbi de investitii in Romania, in primul rand trebuie (…) sa modificam legea parteneriatului public-privat, sa ne gandim la pachetul achizitiilor publice. (…) Cred ca trebuie modificata atat legea achizitiilor publice, dar trebuie sa avem si o restructurare a Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, dar si a Consiliului National pentru Contestatii”, a spus Dancila.

De asemenea, ea a precizat ca un alt obiectiv vizeaza infiintarea Casei de Comert a Romaniei, care, in prima faza, va face referire la produsele agroalimentare.

Totodata, sefa Guvernului a facut un bilant al Cabinetului sau, precizand ca au fost puse in aplicare 17 puncte din programul de guvernare, printre care si proiectul de lege privind combaterea violentei in familie.

„Acest proiect a trecut de Guvern, se afla in Parlament. (…) Mai sunt inca 16 puncte din programul de guvernare pe care le-am pus in practica si ne-am incadrat, spun eu, in primul trimestru in ceea ce ne-am propus”, a spus Dancila.

Totodata, prim-ministrul a amintit un alt proiect „de suflet”, care vizeaza ajutorarea persoanelor cu dizabilitati.

„Am un proiect de suflet, un punct pe care l-am abordat cu foarte mare sensibilitate (…) si se refera la persoanele cu dizabilitati. Am avut intalniri cu organizatii neguvernamentale, am avut intalniri cu asociatii de parinti. (…) Am intalnit-o astfel pe actrita Manuela Harabor, care stiu ca are fiul cu probleme. (…) Am incercat sa identific, alaturi de cei care au venit la intalnirile pe care le-am avut la Guvern, problemele pe care le au si sa incerc sa gasesc solutii. (…) Din cele 47 de probleme ridicate, am dat deja solutii la noua si, intr-un termen mediu si lung, vom rezolva toate cele 47 de probleme”, a mai afirmat Dancila.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole