Dancila: Nu sustinem un mandat pentru Laura Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european

Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul nu sustine un mandat pentru Laura Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european, a declarat miercuri prim-ministrul Viorica Dancila, informeaza AGERPRES.

„Am spus si repet acest lucru. Nu sustin, nu sustinem un mandat pentru Laura Codruta Kovesi. Nu sustinem acest mandat pentru ca, mi se pare o abordare fireasca, atunci cand sunt anumite acuze, atunci cand exista suspiciuni asupra oricarui om, indiferent de functia pe care o ocupa sau postul pentru care candideaza, trebuie sa lamureasca aceste lucruri si pe urma sa ocupe aceasta functie. Deci, imi mentin pozitia pe care am avut-o pana acum”, a declarat Viorica Dancila dupa sedinta CExN al PSD, intrebata cum va vota ambasadorul Romaniei la UE, Luminita Odobescu, in Consiliul Uniunii Europene in privinta numirii Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european.

In legatura cu acelasi subiect, premierul a dezmintit informatia lansata in spatiul public ca s-ar fi ajuns la o intelegere cu grupul Renew Europe astfel incat Rovana Plumb sa fie sustinuta pentru functia de comisar european la schimb cu sprijinul pentru instalarea Laurei Codruta Kovesi in pozitia procuror-sef european.

„Am vazut ca o anumita persoana a venit in spatiul public cu aceasta informatie care nu-i face cinste. Mai mult, este o persoana (Victor Ponta – n.r.) care a numit-o pe Laura Codruta Kovesi si acum vine sa-i acuze pe altii de ceea ce a facut domnia sa. Neg categoric acest lucru, eu nu fac astfel de targuri, nu fac astfel de trocuri politice, singurele mele negocieri sunt in favoarea Romaniei, si nu pentru persoane. Deci, nu s-a pus problema unei asemenea intelegeri, iar cei care fac astfel de acuzatii, pentru buna informare din spatiul public, atunci cand vii cu o asemenea afirmatie trebuie sa vii nu numai cu argumente, ci si cu dovezi in acest sens daca vrei sa fii o persoana respectata”, a afirmat Dancila.

Premierul a mentionat ca votul Luminitei Odobescu va fi unul impotriva numirii lui Kovesi, intrebata in acest sens. „Am spus, ‘impotriva’ „, a subliniat Dancila.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

 1. Dedra

  Aveti grija ca ea cere si subsidiaritate la noua ei functie scornita , va lucra in continuare pe comanda politica , va mai fabrica niste dosare , cam asta ar fi rostul de fapt .

  Ele se interesau demult despre cum functioneaza subsidiaritatea in UE , inca de dinainte sa anunte Macovei ca vor crea aceasta functie . Da , da , exact Macovei anunta ca vor crea aceasta functie .

  Au lasat-o si mult timp sa se „pregateasca” , ele erau atata timp in „negocieri” pe acolo .

  Daca le scriai ceva ca nu esti de acord cu functia pe care anuntau ca vor sa o creeze aunci primeai si cele mai urate injuraturi de la agresorii lor politici .

  Acuma nici nu mai blodogoreste nimica despre Basescu este prea ocupata cu noua ei functie .

  Este doar o alta parghie politica pe care o vor folosi politicienii care au creat aceasta noua functie pentru doamna Kovesi .

  Nu va schimba cu nimica coruptia politica care exista in tara asta , din moment ce este exact doar …. un alt instrument politic ceea ce au facut , Basescu este „campion” la saracire si teroare , din pacate pentru inconstienti chiar Basescu este si mai rau decat ce a facut PeSeDeul vreodata si nu miroase absolut deloc a bine ceea ce se intampla .

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole