Dancila: Nu vad niciun motiv ca sa-mi depun demisia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, ca nu intentioneaza sa demisioneze, informeaza AGERPRES.

„Categoric nu. Nu vad niciun motiv sa demisionez, atata timp cat am sustinerea coalitiei de guvernare, atata timp cat cred ca in cele trei luni am avut rezultate bune. Nu vad niciun motiv ca sa-mi depun demisia”, a afirmat Dancila, la Romania TV.

Ea a afirmat ca nu ar putea spune ca o afecteaza retragerea increderii presedintelui, dar crede ca este o declaratie care nu-si avea rostul acum.

„Cred ca acest mod de lucru poate duce la o slabire a increderii pe plan extern si cred ca acest lucru nu trebuie facut. Dincolo de interesele personale, de suparari, de frustrarile pe care le avem unul sau altul, cred ca trebuie sa dam dovada de responsabilitate. Tarile trebuie sa vada in Romania o tara stabila in care trebuie sa investeasca, in care sa vina cu incredere si care sa fie un partener de incredere pentru orice stat”, a adaugat Dancila.

Premierul a subliniat ca s-a simtit jignita de afirmatiile presedintelui.

„Categoric da, dar nu numai ce a spus presedintele in aceasta zi, si inainte aprecierile presedintelui, modul de exprimare a presedintelui m-au jignit si acesta a fost motivul pentru care astazi nu am mers la Cotroceni”, a mai spus Dancila.

Ea a sustinut ca a incercat sa-i comunice presedintelui refuzul de a participa la intalnirea de la Cotroceni.

„Am incercat. Asa cum am spus, de la investirea mea am incercat sa-mi pastrez echilibrul, sa am o cooperare interinstitutionala, am sunat astazi pentru a-i comunica presedintelui, pentru a avea o discutie cu dumnealui. Mi s-a spus ca este intr-o intrunire si nu poate raspunde si ca aceasta intalnire va dura pana in jur de ora 11,00 si atunci am comunicat ca nu o sa ma prezint astazi la Cotroceni la acea intalnire. Am sperat ca presedintele sa sune si sa putem discuta despre acest aspect, dar reactia presedintelui a fost o reactie publica pe care am vazut-o cu totii”, a mai mentionat Dancila.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca retrage increderea premierului Viorica Dancila, sustinand ca aceasta nu face fata pozitiei de prim-ministru.

„Sunt trei luni (n.r. – de la investirea Guvernului Dancila) dupa care pot sa trag o concluzie. Doamna Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei si transforma astfel Guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania. De aceea solicit public demisia doamnei Dancila din functia de prim-ministru al Romaniei”, a spus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole