septembrie 26, 2021

Dancila: Romania are nevoie de o institutie puternica asa cum este Jandarmeria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politia si Jandarmeria sunt doi piloni importanti ai sistemului national de ordine si siguranta publica si Romania are nevoie de o institutie puternica asa cum este Jandarmeria, a declarat premierul Viorica Dancila, marti, la ceremonia de decorare a drapelului de lupta al Jandarmeriei Romane, care a avut loc la Monumentul Eroilor Neamului din Parcul Carol, informeaza AGERPRES.

“Am tinut sa fiu prezenta la aceasta manifestare ce marcheaza implinirea a 168 de ani de existenta institutionala a Jandarmeriei Romane, in semn de apreciere pentru aceasta arma, dar in special pentru oamenii care o slujesc. Politia si Jandarmeria sunt doi piloni importanti ai sistemului national de ordine si siguranta publica. Am fost la bilantul activitatii Politiei Romane pentru anul 2017 si am considerat normal sa vin si la dumneavoastra, cu atat mai mult cu cat este un moment festiv de implinire institutionala, dar si umana. Spun si umana pentru ca am vazut cu cata mandrie vorbesc jandarmii despre institutia din care fac parte si implicit ziua de arma este si ziua lor, a dumneavoastra”, a afirmat Viorica Dancila.

Premierul a subliniat ca Jandarmeria a demonstrat in repetate randuri ca este capabila sa gestioneze eficient provocari dificile si diverse.

“Ma refer aici atat la planul intern, national, cat si la cel extern. Jandarmii romani sunt apreciati de forurile internationale pentru modul in care actioneaza si isi indeplinesc mandatul in misiunile din teatrele de operatiuni. (…) Inteleg sacrificiul pe care il faceti zilnic pentru ca cetatenii sa se simta in siguranta. V-ati asumat acest lucru inca din momentul alegerii carierei. Nu vreau sa restrang aria activitatilor dumneavoastra la anumite tipuri de misiuni, pentru ca toate sunt importante. Atata vreme cat colectivitatea are parte de liniste, iar oamenii aflati in dificultate sunt salvati la timp, dumneavoastra, reprezentantii autoritatii statului, v-ati atins obiectivul prioritar. Imi doresc sa ramaneti aceiasi fermi aparatori ai legii, democratiei si valorilor statului de drept. Romania are nevoie de o institutie puternica asa cum este Jandarmeria”, a mai afirmat Dancila.

Premierul a precizat ca, impreuna cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a identificat solutii pentru rezolvarea unor probleme urgente ale Jandarmeriei.

“Efectele benefice ale acestor demersuri se vor resimti in perioada urmatoare si am convingerea ca vor contribui substantial la imbunatatirea conditiilor de munca si, implicit, la eficientizarea actiunilor pe care le desfasurati. Doamnelor si domnilor, va felicit cu ocazia Zilei Jandarmeriei Romane!”, a adaugat Viorica Dancila.

La ceremonia din Parcul Carol, premierul a conferit, din partea Guvernului, o placheta aniversara cu ocazia Zilei Jandarmeriei. Au mai participat, printre altii, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, vicepremierul Viorel Stefan, oficiali din MAI si Jandarmeria Romana, atasati ai ambasadelor straine la Bucuresti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2