Dancila: Romania vrea sa isi sporeasca prezenta investitiilor in Republica Moldova

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania vrea sa isi sporeasca prezenta investitiilor in Republica Moldova, a declarat marti, la Chisinau, premierul Viorica Dancila, informeaza AGERPRES.

Ea a precizat, la finalul unei intrevederi cu omologul moldovean, Pavel Filip, ca una dintre prioritatile Romaniei este operationalizarea gazoductului Iasi – Ungheni – Chisinau.

„Proiectul Iasi – Ungheni – Chisinau reconfirma rolul Romaniei de principal partener al Republicii Moldova, consecvent in efortul integrarii europene. Am discutat cu precadere despre proiectele de interconectare si aici operationalizarea interconectorului Ungheni – Chisinau reprezinta o prioritate nu numai pentru Bucuresti si Chisinau, ci este un proiect major cu relevanta regionala pe agenda Uniunii Europene, in cadrul politicii privind dimensiunea estica”, a aratat Dancila.

Potrivit premierului roman, „proiectul Iasi – Ungheni – Chisinau reconfirma rolul Romaniei de principal partener al Republicii Moldova consecvent in efortul integrarii europene”.

„I-am spus domnului prim-ministru Filip ca Romania doreste sa isi sporeasca prezenta investitiilor in Republica Moldova. Salutam progresele realizate in vederea interconectarii energetice pe dimensiunea de gaze naturale despre care a vorbit domnul prim-ministru. Suntem interesati de finalizarea cat mai rapida a negocierilor dintre Transgaz si partenerul din Republica Moldova, bineinteles cu respectarea tuturor conditionalitatilor”, a adaugat Viorica Dancila.

Sefa Executivului de la Bucuresti va participa, marti dupa amiaza, la ceremonia de inaugurare a Asociatiei Investitorilor Romani din Republica Moldova. Referindu-se la asociatie, Dancila a spus ca „aceasta va crea fara indoiala noi oportunitati de diversificare a prezentei investitiilor romanesti si va contribui astfel la consolidarea pozitiei Romaniei ca prim partener comercial al Republici Moldova”.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole