Dancila si Dragnea anunta 8 ministri schimbati. Paul Stanescu pleaca de la Dezvoltare, Olguta Vasilescu preia Transporturile

Social-democratii au votat luni mult asteptata remaniere a guvernului Dancila. Opt dintre ministri sunt inlocuiti, iar lista a fost deschisa de unul dintre cei mai duri contestatari ai lui Liviu Dragnea.

Este vorba despre Paul Stanescu. Pe de alta parte, 3 dintre demnitarii care se vor instala in Guvern au mai fost la Palatul Victoria, in perioada lui Sorin Grindeanu.

Lista remaniatilor a fost decisa de Liviu Dragnea si de apropiatii acestuia in sedinte informale care au avut loc duminica noaptea, dar si luni dimineata. Liderii PSD au votat fara obiectii demiterea lui Paul Stanescu, fost vicepremier si ministru al Dezvoltarii.

Initial, acesta a fost sustinut puternic de premierul Viorica Dancila.

Viorica Dancila: ”Inlocuitorul lui Stanescu, este Ilan Laufer, fost ministru in cabinetul Grindeanu.”

Acesta are 35 de ani si s-a remarcat in spatiul public in special prin aparitiile in revistele mondene. Laufer are o avere impresionanta -o casa in Corbenca si doua terenuri, 7 apartamente in Bucuresti, dintre care 3 inchiriate, o limuzina, o motocicleta si trei ceasuri de peste 10.000 de euro fiecare. Noul ministru este sustinut puternic de presedintele PSD Neamt, Ionel Arsene.

De la sefia Transporturilor pleaca Lucian Sova. In locul sau se va instala Lia Olguta Vasilescu. Portofoliul de la Munca a ajuns astfel la un alt om de incredere al presedintelui PSD, deputatul Mihai Budai.

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, n-a mai asteptat remanierea si si-a anuntat demisia.

“Vreau sa raman la partid. Vin doi ani grei”, a spus Fifor.

In locul lui vine senatorul Gabriel Les. Acesta a mai fost ministru al Apararii in 2017, timp de cateva luni, in timpul guvernarii Grindeanu, cand a fost remaniat pe motiv ca nu comunica.

Si noul ministru al Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, a mai fost ministru, dar la IMM-uri.

La Cultura, George Ivascu este schimbat cu senatorul Daniel Breaz, iar de la Economie pleaca Danut Andrusca si vine Niculae Badalau. Acesta din urma a fost initial alaturi de contestatarii lui Dragnea, dupa care a schimbat tabara.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1