Dancila: Turismul romanesc are toate ingredientele necesare pentru a ajunge o poveste de succes la nivel european

Reclame home 1
Reclame home 1

Turismul romanesc are toate ingredientele necesare pentru a ajunge o poveste de succes la nivel european si este responsabilitatea Guvernului sa creeze parghiile necesare pentru dezvoltarea acestui sector, a declarat prim-ministrul Viorica Dancila, joi, intr-un mesaj prezentat de vicepremierul Ana Birchall in cadrul celei de-a II-a editii a conferintei „Connecting Europe through Innovation” – eveniment organizat de europarlamentarul PSD Claudia Tapardel in colaborare cu Ministerul Economiei si Parlamentul Romaniei, informeaza AGERPRES.

Ca un preambul la mesajul sefului Executivului, Birchall a punctat ca pentru premier si Guvernul Romaniei conectivitatea reprezinta un subiect de interes major inclusiv din perspectiva preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE incepand cu 1 ianuarie 2019, iar alaturi de turism reprezinta „nu doar sectoare economice strans legate intre ele, ci si doua zone cu potential de crestere economica, atat la nivel national, cat si la nivelul intregii Uniuni Europene”.

„Stim ca turismul romanesc are toate ingredientele necesare pentru a ajunge o poveste de succes la nivel european. Este responsabilitatea noastra sa cream parghiile necesare pentru dezvoltarea acestui sector, cu atat mai mult, cu cat se dovedeste esential rolul sau in ansamblul masurilor avute in vedere pentru cresterea economica si crearea de locuri de munca. Suntem constienti de importanta inovatiei si a noilor tehnologii si, implicit, de necesitatea integrarii sectorului turistic in domeniul comertului electronic. Totodata, apreciem ca fiind esentiala coordonarea si crearea de sinergii cu alte sectoare si incorporarea noilor tehnologii in celelalte politici cu impact in domeniu”, se arata in mesajul premierului transmis de Ana Birchall.

Dancila a adaugat ca Romania are in vedere utilizarea acestui sector „pentru a promova si a face mai bine cunoscut patrimoniul natural si cultural al tarii noastre pentru a deveni o tara turistica competitiva la nivel global”.

„Apreciem ca turismul necesita un cadru de politica ambitios, iar pentru realizarea acestuia, Comisia, statele membre, autoritatile locale si regionale, industria si toate partile interesate trebuie sa intreprinda actiuni specifice menite sa sprijine conservarea si consolidarea patrimoniului Europei si promovarea la nivel mondial a imaginii Europei ca destinatie de excelenta”, se arata in acelasi mesaj.

Totodata, premierul a punctat, in context, ca „interconectivitatea reprezinta un element esential pentru functionarea optima a pietei unice europene”, iar, in acest sens, „politicile sectoriale ale UE abordeaza din ce in ce mai mult modalitatile concrete prin care acest obiectiv poate fi atins la nivel european”.

„Romania a sustinut inca de la inceput demersurile la nivel european privind dezvoltarea retelei transeuropene de transport, asa-numita TEN-T, crearea si dezvoltarea unei retele atotcuprinzatoare care sa asigure conexiunea cu regiunile mai indepartate ale Uniunii si care sa contribuie la eliminarea dezechilibrelor de dezvoltare est-vest la nivelul Uniunii. Aceasta retea consta in infrastructuri destinate tuturor modurilor de transport, asigurand astfel buna functionare a pietei interne si cresterea coeziunii economice si sociale”, a subliniat Dancila.

Premierul a adaugat ca „accesarea si buna administrare a fondurilor europene reprezinta o prioritate strategica pentru Romania”.

„Prin urmare, in contextul negocierilor privind cadrul financiar multianual european, Romania sustine necesitatea identificarii unor solutii pentru eliminarea principalelor obstacole privind finantarea. Infrastructura de transport este un factor esential in dezvoltarea si facilitarea investitiilor in toate sectoarele, iar o politica de turism sustenabila depinde in mare masura de capacitatea de dezvoltare a acestui sector. Turismul reprezinta nu doar un mijloc de a ne bucura cu totii de o lume a diversitatii si specificitatii statelor membre, dar si un vector pentru dialog, reconciliere, toleranta si incluziune sociala. Este un motiv in plus pentru care turismul trebuie sa devina o politica de succes la nivelul UE care sa consolideze imaginea Europei ca ansamblu de destinatii sustenabile si de inalta calitate”, se mai arata in mesajul prim-ministrului.

La conferinta a fost prezent si comisarul european pentru Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precum si mai multi ministri ai Cabinetului Dancila – Liviu Sova (Transporturi), Rovana Plumb (Fonduri Europene), Radu Oprea (Mediu de Afaceri), Danut Andrusca (Economie).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole