Dancila: Vom infiinta, prin OUG, Comisia nationala care sa fundamenteze planul de trecere la euro

Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta pentru infiintarea unei Comisii nationale de fundamentare a planului de trecere la moneda euro, a declarat premierul Viorica Dancila, care a subliniat ca acesta reprezinta pentru Romania cel mai important obiectiv dupa cel al aderarii la UE, informeaza AGERPRES.

“In cadrul sedintei de astazi vom discuta despre trecerea la moneda euro, dupa cum stiti, s-a vorbit despre acest lucru, dar nu am avut niciodata o perioada stabilita pentru acest moment deosebit de important pentru tara noastra. Consider ca aderarea la moneda euro este cel mai important proiect dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. In consecinta, printr-o ordonanta de urgenta vom infiinta Comisia nationala de fundamentare a planului national de adoptare a monedei euro. Aceasta comisie va avea rolul de a pregati calendarul de intrare a Romaniei in Mecanismul Unic de aderare la moneda euro, precum si actiunile necesare pentru pregatirea economica, dar si a societatii romanesti pentru acest pas important”, a anuntat Viorica Dancila, miercuri, in deschiderea sedintei de Guvern.

Premierul a spus ca in cadrul comisiei vor activa “reprezentanti ai administratiei guvernamentale, ai administratiei publice locale, ai mediului academic, ai Presedintiei, organizatiilor non-guvernamentale, din partea confederatiilor patronale si sindicale, a societatilor asociative”.

“Deci va fi o larga reprezentare, astfel incat sa putem sa avem o dezbatere corecta care sa ne permita luarea celor mai bune decizii. Aceasta comisie va fi condusa de doi presedinti, primul-ministru si presedintele Academiei Romane, si, de asemenea, doi vicepresedinti – guvernatorul BNR si vicepremierul pe probleme economice”, a precizat Dancila.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2