Danemarca se teme ca a fost victima unei fraude fiscale record

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani euroTrezoreria publica a Danemarcei a anuntat miercuri ca a cerut o ancheta in ceea ce ar putea fi cea mai mare frauda fiscala din istoria tarii, de peste 800 de milioane de euro, relateaza AFP citata de Agerpres.

“In timpul verii am devenit suspiciosi dupa ce am primit informatii de la autoritatile unei alte tari. Ancheta proprie pe care am efectuat-o ne-a intarit aceste suspiciuni, asa ca am transmis cazul la politie”, a explicat intr-un comunicat directorul Trezoreriei, Jesper Roennow Simonsen.

Intrebat de France Presse, un purtator de cuvant al fiscului a refuzat sa dezvaluie numele tarii in cauza.

Cazul se refera la castiguri realizate de companii pe piata bursiera daneza, inclusiv dividende. Acestea sunt in mod normal impozitate cu 27%, dar conventiile fiscale semnate de Danemarca cu anumite tari permit beneficiarilor cu sediul in aceste tari sa li se ramburseze totul sau o parte a acestei taxe daca ea exista in alte tari.

Potrivit lui Simonsen, o ancheta interna a Trezoreriei arata ca “o vasta retea de companii cu sediul in strainatate au solicitat aparent rambursarea taxelor pe dividende pentru participatii fictive, pe baza unor documente false”.

“Frauda estimata in materie de rambursare indusa a fost calculata pe baza a 2.120 de cereri pentru un total de aproximativ 6,2 miliarde de coroane (circa 830 milioane euro) intre 2012 si 2015”, a detaliat Trezoreria.

Sectia de reprimare a delincventei financiare internationale din politia daneza (SOEIK) a subliniat ca aceasta afacere este o prioritate absoluta.

Nici fiscul si nici politia nu au vrut sa dea detalii cu privire la companiile potential implicate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2