Danemarca: Un ex-gangster, impuscat mortal dupa lansarea cartii sale despre iesirea din lumea interlopa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un fost sef al unei bande de gangsteri din Danemarca a murit marti, la o zi dupa ce a fost impuscat la Copenhaga la plecarea de la un eveniment de promovare a cartii in care vorbea despre iesirea sa din lumea interlopa, relateaza miercuri Reuters si dpa, titrate de Agerpres.

Nedim Yasar, in varsta de 31 de ani, a fost impuscat de cel putin doua ori luni seara de un barbat care a reusit sa fuga.

Cartea sa, intitulata ”Radacini”, in care descrie cum iesise din Los Guerreros, o banda din Copenhaga implicata in trafic de droguri, a fost lansata oficial marti.

Yasar a devenit cunoscut ca gazda a unei emisiuni la postul de radio Radio24syv. Era nascut in Turcia si venise in Danemarca la varsta de 4 ani.

Ministrul danez al justitiei, Soren Pape Poulsen, i-a adus un omagiu lui Nedim Yasar dupa moartea acestuia. ”Cat de trist si de un absurd fara margini. L-am intalnit pe Nedim o data. Am intalnit un barbat care, cu toata inima sa, dorea sa-si creeze o noua viata si sa aiba un efect pozitiv asupra altor persoane. Gandurile si compasiunea mea se indreapta spre familia si prietenii sai”, a transmis ministrul pe Twitter, conform cotidianului Politiken.

Potrivit agentiei de presa daneze Ritzau, Yasar luase decizia de a parasi banda si de a intra intr-un program special dupa ce aflase ca urma sa devina tata. El a vorbit adesea in emisiune despre experientele sale de viata.

Politia a precizat ca Yasar reclamase in 2017 ca fusese victima unei atac dupa parasirea bandei.

Danemarca a inregistrat un numar record de incidente armate legate de bande anul trecut, a indicat politia. Unii politicieni fac o legatura intre cresterea violentei si problemele de integrare a imigrantilor neoccidentali.

Foto: The Star, Kenya

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2