Daniel Buda, prezent in Maramures. Europarlamentarul a venit cu vesti bune pentru fermieri. 100.000 euro se pot accesa prin fonduri europene (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Daniel Buda, presedintele PNL Cluj a fost prezent astazi, in Baia Mare. Europarlamentarul a participat la conferinta de presa de la sediul PNL Maramures unde a discutat punctual despre problemele care exista in agricultura indemnand totodata cetatenii sa mearga la vot in data de 26 Mai 2019.

Facem precizarea ca Daniel Buda este europarlamentarul regiunii noastre care ne reprezinta cu succes in trei comisii, respectiv Comisia europeana de agricultura, Comisia europeana de dezvoltare regionala si urbana si Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European.

Europarlamentar Daniel Buda, presedinte PNL Cluj: “Fac un apel public prin care ii indemn pe maramureseni sa mearga la vot in data de 26 Mai a.c. deoarece este extrem de important ca sa-si exercite acest drept constitutional de-ai vota pe cei care doresc ei sa-i reprezinte in Parlamentul European. Noi spunem ca cea mai buna lista este cea a Partidului National Liberal deoarece avem oamnei care s-au validat de-a lungul timpului, au performat in domeniile lor de activitate si care cu siguranta vor avea foarte multe de spus in Parlamentul European.”

Buda a venit si cu vesti bune pentru fermierii din Maramures. Acesta a reusit sa implementeze un Amendament prin care persoanele cu varsta de 40 de ani care doresc sa se apuce de agricultura pot accesa fonduri europene de pana la 100.000 de euro. Tot europarlamentarul a mai punctat faptul ca din anul 2020 subventiile agricole vor creste.

Europarlamentar Daniel Buda, presedinte PNL Cluj: “Din perspectiva noii politici agricole comune, ca urmare a eforturilor pe care le-am depus atat personal cat si impreuna cu colegii mei, subventiile in agricultura, prin intermediul platilor directe, vor creste la hectar incepand cu anul 2020 si asta in conditiile in care, in alte state member ale Uniunii Europene vor scadea ca urmare a faptului ca avem de-a face cu iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ceea ce inseamna bani mai putini la bugetul european. Intr-o alta ordine de idei vreau sa anunt ca persoanele care doresc sa se apuce de agricultura si au varsta de 40 de ani, dar si peste si nu se incadreaza la categoria “Tineri fermieri” au posibilitatea de a accesa fonduri europene in limita a 100.000 de euro. Romanii din afara tarii sa nu uite ca Romania are nevoie de ei, ca Romania are nevoie de forta de munca si prin acest Amendament pe care l-am facut sper sa se reintoarca acasa.”

Europarlamentarul Daniel Buda a mai precizat faptul ca fermierii chiar daca primesc subventii trebuie in continuare sprijiniti pentru a-si putea vinde produsele la preturi competitive deoarece numai asa pot fi stimulati sa ramana la afacerile pe care le au in agricultura, iar Romania sa nu ajunga sa aibe o piata de desfacere numai cu produse importate.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2