Daniel Constantin doreste un singur presedinte pentru ALDE

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Copresedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca doreste un singur presedinte al partidului, insa el personal nu s-a decis daca va candida pentru presedintia formatiunii, informeaza AGERPRES.

Constantin spune ca situatia e “oarecum tensionata in interiorul ALDE”.

“Exista, nu am ascuns lucrul acesta, exista o situatie oarecum tensionata in interiorul ALDE, dar cred ca lucrul cel mai important pentru toata tara, pentru clasa politica si pentru societate, este acela ca nu va exista niciun fel de vulnerabilitate sau vulnerabilizare a Coalitiei majoritare. (…) Coalitia este solida in acest moment. Sigur, ceea ce se va intampla in ALDE vom vedea la momentul respectiv”, a spus Daniel Constantin.

Intrebat daca sustine ideea unei presedintii unice, copresedintele ALDE a raspuns ca este lucrul pe care si-l doreste de doi ani.

“Nu numai ca o sustin, este lucrul pe care l-am agreat de acum doi ani de zile, de cand am facut Congresul ALDE. Exista aici o disputa, daca vreti sa intram in detalii, vizavi de dorinta filialelor locale. Exista anumite filiale care vor sa facem un congres, de jos in sus, asa cum este prevazut oarecum in normele nescrise democratice si alte filiale care vor sa faca un congres de sus in jos. Si aici sunt anumite discutii, cum sa stabilim aceste principii si dupa aceea, data congresului. Discutiile in ALDE nu au inceput de la congres, ci de la cu totul alte lucruri, care tin de ceea ce inseamna principii”, a precizat Constantin.

El a adaugat ca nu intentioneaza sa demisioneze din ALDE.

“ALDE s-a constituit pe structura Partidului Conservator. (…) Atata timp cat sunt presedintele acestui partid de sapte ani de zile, (…) nu vad de ce as pleca in alta parte”, a afirmat Daniel Constantin.

Copresedintele ALDE, Daniel Constantin inca nu s-a decis daca va candida pentru presedintia partidului.

“Voi stii dupa ce vom stabili toate lucrurile si dupa ce toate lucrurile vor intra, sa spunem asa, in normal. Dupa ce vom agrea care va fi formula, cum vom face alegerile. Pentru ca atunci cand am facut Congresul, v-am spus, am agreat ca in 2017 sa avem o conducere unica si chiar daca nu am scris in Statut, se intelege din prevederile statutare, ca alegerile ar trebui sa porneasca de jos in sus. Daca ele vor porni de jos in sus, vom avea Congresul cat mai repede. In momentul in care toate aceste lucruri vor fi stabilite, voi spune si care este optiunea mea”, a anuntat Daniel Constantin.

Liderul ALDE s-a intalnit marti, la Sibiu si cu conducerea filialei locale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *