Daniel Constantin: Miliardul de euro alocat sectorului de irigatii a devenit o certitudine

Reclame home 1
Reclame home 1

daniel-constantinMiliardul de euro alocat sectorului de irigatii a devenit o certitudine, afirma fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, copresedinte ALDE, iar Legea irigatiilor publicata in Monitorul Oficial in 12 noiembrie garanteaza fermierilor ca sumele vor exista in buget din 2016 pana in 2020, „indiferent de partid sau ministru”, scrie Agerpres.

„Prins cu predarea documentelor catre noul ministru, nu am remarcat ca Legea irigatiilor a fost promulgata si publicata in Monitorul Oficial inca din 12 noiembrie. Am lucrat mult alaturi de colegii din minister si Comisia de agricultura pentru a avea cea mai importanta lege pentru sector. Miliardul de euro este astazi o certitudine.

Este mai mult decat un acord politic. Este o lege care garanteaza fermierilor ca, indiferent de partid sau ministru, sumele vor exista din 2016 pana in 2020!”, a scris, luni, Daniel Constantin pe Facebook.

Acesta a precizat ca prin aceasta lege au fost alocate si aproape 1.000 de posturi pentru Agentia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare (ANIF), care ar trebui ocupate cat mai repede pentru a putea oferi mentenanta statiilor de pompare aflate in patrimoniul statului.

„Prin lege am alocat si aproape 1.000 de posturi pentru Agentia de Imbunatatiri Funciare, care trebuie ocupate cat mai repede. De asemenea, legea ofera garantia faptului ca infrastructura nu mai poate fi devalizata.

In cazul in care nu se intretine de catre organizatii, ea revine la stat. Prin introducerea abonamentului, toti fermierii au acces la apa la un pret accesibil, fara sa mai suporte pierderile din sistem. Urez succes noului ministru si colegilor din minister in implementarea legii”, spune fostul ministru.

Constantin a subliniat ca la incheierea mandatului a predat si cele doua hotarari de guvern cu privire la normele metodologice si programul national de irigatii, care trebuie adoptate de Guvern in 30 de zile.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole