Daniel Constantin: „Sunteti intr-o regiune in care concurenta pe fonduri este una extrem de mare”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

daniel constantinPrefectul judetului Maramures, Anton Rohian a participat, alaturi de Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, la o noua prezentare a Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala, in cadrul Caravanei PNDR 2020, care a avut loc in comuna Copalnic Manastur.

„Am venit in Maramures cu aceasta Caravana «PNDR 2020» pentru a va informa ca toate capitolele de finantare sunt deschise si va asteptam sa va depuneti dosarele. Apoi, am tinut sa vin personal in judetul Maramures, pentru ca din ce stiu eu, informatia nu ajunge asa cum ar trebui in fiecare comuna. In acest context, mi-as dori sa avem in fiecare comuna cel putin o persoana care ofere informatii si sa va raspunda la intrebari in ceea ce priveste accesare fonduri pe noul PNDR 2020. Ma bucur ca in comuna Copalnic Manastur avem investitii realizate din fonduri europene”, a mentionat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Daniel Constantin a mai adaugat faptul ca judetul Maramures mai are capacitatea de a atrage fonduri europene.

„Nu am avut la nivel de judet decat 129 de milioane de euro atrasi. Vreau sa va spun ca sunteti intr-o regiune in care concurenta pe fonduri este una extrem de mare. Regiunea Nord-Vest este pe locul intai pe tara la acest capitol. Am nevoie sa mai muncim, aici in Maramures, sa informam fermierii, astfel incat sa aducem cat mai multe fonduri europene in acest judet” a precizat Daniel Constantin.

Prefectul Anton Rohian a tinut sa-i multumeasca ministrului Daniel Constantin pentru interesul cu care trateaza problemele judetului Maramures.

„As vrea sa trag un semnal de alarma si profit de prezenta dumneavoastra aici. Se recolteaza anual mii de tone de fructe de padure care iau calea Occidentului ca materie prima. Apoi, se intoarce in Romania, in magazine, in supermarket-uri. In loc sa procesam aici, la noi, aceste bogatii naturale, sa le adaugam plus valoare si sa le comercializam noi! Vreau sa va mai spun ceva, domnule ministru. E o problema legata de patrimoniu. Judetul Maramures e un judet care, la nivel de perceptie nationala si internationala are ceva special, ceva ce atrage si place turistilor. Prin modul in care se accepta azi anumite contructii in mediul rural, vreau sa va spun, domnule ministru, ne pierdem identitatea!” a punctat Anton Rohian, prefectul judetului Maramures.

In judetul Maramures, in zilele de 20 si 21 iulie 2015 au fost sustinute trei conferinte de informare si prezentarea a PNDR 2014 – 2020 si au fost realizate atat vizite de lucru la proiecte finantate prin PNDR 2007 – 2013, dar si la o ferma ecologica din satul Preluca Noua (comuna Copalnic Manastur).

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole