Daniel Costantin: Romania ar trebui sa ramana cu doar patru mari institute de cercetare agricola

Reclame home 1
Reclame home 1

daniel-constantinRomania ar trebui sa ramana cu doar patru mari institute de cercetare agricola, respectiv pe productie vegetala, horticultura-legumicultura, zootehnie si imbunatatiri funciare, dar discutiile nu sunt inca finalizate deoarece se mai lucreaza la o inventariere cat mai clara a sectorului, a declarat pentru AGERPRES ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

„Cu institutele de cercetare cred ca am ajuns la o solutie comuna. In aceste zile, Academia de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS) lucreaza cu Ministerul Finantelor Publice (MFP) si, in egala masura, cu Agentia Domeniilor Statului (ADS) si sper sa putem face o inventariere cat mai clara in perioada urmatoare, astfel incat sa introducem acea ordonanta prin care sa restructuram tot sectorul de cercetare agricola. Vom oferi detalii pe parcurs, pe masura ce avansam”, a precizat Constantin.

In opinia sefului MADR, proiectul de ordonanta privind restructurarea sectorului de cercetare agricola va ajunge pe masa Guvernului, cel mai probabil, in luna aprilie, iar viziunea de moment este ca Romania sa detina patru mari institute de cercetare.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole