Daniel Les, Ambasador al Turismului Maramuresean: ”Maramuresul trebuie pastrat cum este el mai frumos”  

Daniel Les, olarul din Baia Sprie din ale carui maini ies, in cateva minute, adevarate opere de arta si a carui munca este cunoscuta la nivel international a fost numit Ambasador al Turismului Maramuresean la categoria Cultura/ Arta Populara, alaturi de academicianul Marius Porumb, Dumitru Pop si Toader Barsan. Dacul liber din Maramures a aratat, in discursul avut pe scena amenajata la Castel Transilvania, ca iubeste acest judet si oamenii locului, iar titlul de ambasador este unul care il obliga sa duca si mai departe mandria de a fi maramuresean.

”Maramuresul are un filon adanc infipt aici, de la dacii liberi. Si daca mai are ceva de valoare, are randuiala. Pentru Maramures nu trebuie facut nimic mai mult decat sa il sustinem si sa il pastram asa cum este el mai frumos.

Deoarece, daca facem prea mult si prea il impopotam, s-ar putea sa nu mai fie ceea ce reprezinta cu adevarat, sa isi piarda autenticitatea si valoarea. Si eu mai consider ca este esential sa comunicam unii cu altii. Comunicarea adanca este atunci cand oamenii se aduna impreuna si vorbesc si cu sufletul.

In incheiere, ma voi adresa divinitatii, cerand ca Dumnezeu sa ne ajute sa facem ce trebuie cu acest Maramures, pentru a putea sa il pastram pentru copiii nostri”, a declarat olarul Daniel Les, in ropotele de aplauze ale tuturor celor prezenti la Gala Ambasadorilor.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1