Dans pe gheata a Ciocarliei romanesti, executat de catre patinatori americani (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tanith Belbin si Benjamin Agosto sunt doi patinatori renumiti si medaliati din Statele Unite. Ei au ales sa execute, in cadrul Campionatului American de Patinaj Artistic din 2010 de la Spokane, un numar de patinaj artistic pe acordurile “Ciocarliei” lui George Enescu.

Benjamin Agosto, nascut in Chicago si partenera sa, Tanith Jessica Louise Belbin, originara din Canada, au inceput sa se antreneze impreuna inca din anul 1998.

Astfel, cuplul de patinatori format a reusit sa adune mai multe medalii si anume: Argint in 2006 la Jocurile Olimpice de iarna, Aur de patru ori la rand in cadrul Campionatelor Mondiale de Patinaj Artistic, intre anii 2004-2006 Aur la Patinaj Artistic pe Patru Continente (4CC), iar intre 2004 si 2008 campioni la Patinaj Artistic in Statele Unite (5 medalii de aur).

Purtand costume traditionale in timpul reprezentatiei, acestia au facut deliciul publicului aratand faptul ca obiceiurile noastre sunt o inspiratie pentru straini.

Atat comentatorii, cat si la descrierea videoclipului pe canalul YouTube este mentionat faptul ca este vorba despre un dans popular moldovenesc, ceea ce a generat multe comentarii negative.

Raluca ÖSZ

[youtube]http://youtu.be/kJFzxwCVoGs[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

  1. Victor Museteanu

    Dragă Raluca,
    George Enescu nu a compus „Ciocârlia”. Te-ai apropiat oarecum, în sensul că în coloana muzicală ai fi putut să recunoști teme din „Rapsodia Română” de George Enescu (nu e mai puțin adevărat că Justin Bieber nu cântă așa ceva, prin urmare ți-ar fi mai greu să știi despre ce e vorba). Oricum, o minimă cercetare pe subiect ți-ar fi oferit amănunte interesante și mai aproape de adevăr.
    P.S. Ai citit bine, interesante. Nu picante…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2