Dans sportiv: 37 de medalii pentru baimarenii de la Prodance, in 2015

PNL

bogdan suciu & carina brebanPrima parte a sezonului 2015 de dans sportiv s-a incheiat. Perechile clubului Prodance 2000 Baia Mare au evoluat la 11 competitii nationale si patru intreceri internationale, obtinand in total 37 de medalii. Cu aceste rezultate, “zestrea” clubului baimarean sub indrumarea antrenorului Lorand Ilyes ajunge la cota de 602 medalii cucerite.

In plan intern, clubul Prodance 2000 a fost reprezentat in aceasta prima parte a sezonului 2015 la 11 concursuri, inclusiv la Campionatul National, care ramane cea mai importanta competitie la nivel national. Baimarenii au reusit sa se califice in total in 83 de finale, cucerind 36 de medalii (12 de locul 1, 11 de locul 2 si 13 de locul 3). In plan international, clubul a fost reprezentat la patru concursuri: WDSF Budapesta (Ungaria), WDSF Dancemasters Bucuresti, WDSF Timisoara si WDSF Kosice (Slovacia). De la intrecerile internationale, baimarenii au adus acasa o medalie de bronz (obtinuta de perechea Alexandru Ripa & Riana Andreica).

“Pentru Prodance 2000 fiecare rezultat in sine este important, interesul nostru primordial fiind acela ca fiecare pereche sa evolueze de la un concurs la altul, obtinand rezultate tot mai bune. Bogdan Suciu si Carina Breban au fost semifinalisti la Campionatul National al Romaniei, atat la sectiunea Standard, cat si la 10 dansuri – categoria cea mai puternica (adulti). Darius Frincau si Dora Trufan au fost si ei semifinalisti la Campionatul National, dar la categoria Standard, 10-11 ani (desi au participat pentru prima data la aceasta prestigioasa intrecere). Acestea ar fi unele dintre cele mai bune rezultate obtinute de perechile Prodance 2000 pana acum in 2015”, a declarat presedintele clubului baimarean, Lorand Ilyes.

Prima parte a sezonului nu a fost lipsita de surprise. Presedintele clubului baimarean mentionand ca perechea formata din Sebastian Silaghi si Dalia Barbos a iesit in evidenta.

“Au obtinut sase medalii (trei de aur si trei de argint) din sase participari la concursuri, medalii castigate la categoria E, 10-11 ani, Sebastian si Dalia fiind in grafic pentru aur la Campionatul National de Clase care va avea loc in aceasta toamna”, a mai punctat Lorand Ilyes.

Un capitol aparte in povestea Prodance 2000 il constituie perechea formata din Florin Vlad si Natalia O’Connor, pereche internationala care se antreneaza in Romania la clubul baimarean. Florin si Natalia au devenit vicecampioni nationali ai SUA la sectiunea Standard, un titlu gratie caruia vor evolua in noiembrie la Campionatul Mondial care se va derula in Lituania. Cei doi au dansat la concursuri prestigioase din SUA si Europa, cel mai renumit fiind Blackpool din Anglia.

“In fiecare an de cand ma ocup de scoala de dans Prodance am incercat nu numai sa facem astfel incat perechile noastre sa obtina rezultate tot mai bune, ci si sa initiem noi si noi perechi in arta dansului. Datorita acestei abordari, am reusit – de-a lungul celor 11 ani – sa obtinem 1.199  calificari in finale si sa cucerim peste 600 de medalii”, a conchis Lorand Ilyes.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1