Darius Valcov, adus la DNA pentru un nou dosar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

darius_valcov_ministru_finante_despre_bugetul_pe_2015Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost adus miercuri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru un nou dosar, scrie AGERPRES.

Potrivit unor surse judiciare, lui Valcov i se vor comunica noi acuzatii de trafic de influenta.

Fostul ministru al Finantelor se afla in arest preventiv din 2 aprilie in dosarul in care, luna trecuta, a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, in forma continuata.

In dosarul in care a fost trimis in judecata, Darius Valcov este acuzat de DNA ca ar fi primit aproximativ doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

Alaturi de Darius Valcov au fost deferiti justitiei Lucian Petrut Susala (fost sofer al lui Darius Valcov), Minel Prina, primarul municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte si Constantin Tomescu.

Potrivit DNA, in 2009, Theodor Berna l-a contactat pe Darius Valcov, primar la acea vreme al municipiului Slatina, caruia i-a propus ca, in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA).

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2