DATE SEPTEMBRIE – Maramureșenii încă au mari lacune în a colecta selectiv gunoiul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Maramureșenii nu se înghesuie să colecteze selectiv. Știm asta deja, dar nu întotdeauna este vina oamenilor. Unii primari din județ spun că populația nu poate colecta selectiv dacă nu li se oferă acele pubele colorate. O situație pe luna septembrie referitoare la colectarea selectivă pentru localitățile din zona 1 ne arată că nu stăm deloc bine. Ba mai mult, avem și o primărie unde procentul de reciclabil colectat a fost zero luna trecută.

Iar explicația a fost dată de primarul comunei Băsești, Ioan Călăuz: „Da, e adevărat că în septembrie am fost cu zero reciclabil colectat. Și au fost două motive pentru care a fost asta. În primul rând că au lipsit pubelele pentru populatie și abia acum le-am primit, deși de un an de zile tot discutăm și ei ne spun că le vom primi, iar al doilea motiv a fost că s-a ocupat de această problemă viceprimarul comunei, care a murit apoi. Dar acum suntem în linie dreaptă, nu avem peste tot în comună pubelele de culoare neagră, dar sperăm să le primim cât de repede. Și apoi ne vom apuca de a-i instrui pe oameni. Pentru că, după gunoiul menajer, cea mai mare problemă sunt PET-urile. Dar le vom face pe toate”.

Nici Baia Mare nu stă deloc bine la acest capitol. În septembrie a avut doar 5% reciclabil colectat, Cavnic – 1%, Satulung- 8%, iar totalul reciclabil colectat pe Zona 1 a fost în septembrie de doar 11%. Cele mai mari procente de reciclabil colectat le găsim la Șișești (65%, Sălsig (55%) sau Cicârlău, care a ajuns la un procent de 40%.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2