Datul in stamba la TV nu salveaza vieti! Apel catre Primaria Borsa de a dota corespunzator Serviciul Salvamont

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In urma cu cateva zile, un turist a murit in urma unui infarct la Borsa – Maramures, in Pietrosul Rodnei, la cota 1900. Salvamontistii au ajuns la aproape doua ore de la anuntarea cazului prin serviciul 112. Desi in spatiul media primarul PSD Ioan Sorin Timis a motivat interventia tarzie prin sechestrul pus de Composesoratul Borsa pe masinile primariei, actiunea tardiva a fost cauzata de slaba dotare a Serviciului Salvamont, aflat in subordinea Primariei Borsa.

Am vazut incapacitatea administrativa a unui primar de a asigura Serviciului Salvamont o masina cu care sa faca interventii in teren accidentat. In loc sa-si asume disfunctionalitatea a folosit manipulari, profitand intr-un mod grotesc de moartea unui om.

Primarul stie foarte bine ca masina Salvamont, care poarta insemnele serviciului, nu a fost sechestrata. Aceasta are numarul de inmatriculare B 09 XVW. Cu aceasta s-a intervenit de fapt, dupa o jumatate de ora, ceea ce arata clar ca masina nu a fost sechestrata. S-a asteptat atat pentru ca angajatul Salvamont stia ca Range Rover-ul nu face fata unui drum pana la cota 1900 si spera sa i se puna la dispozitie o alta masina de teren. Era vorba despre un Nissan Patrol (MM 01 UAT). Aceasta masina, impreuna cu Dacia Logan (MM 07 SPC) inscriptionata „Politia Locala”, au ramas in custodia Primariei. Mentiune facuta expres in procesul verbal de executare.

Indiferent de disputele personale ale primarului cu membrii Composesoratului Borsa, actiunile sale nu trebuie sa afecteze comunitatea sau turistii care vin in zona. Consideram inadmisibil ca Serviciul Salvamont sa nu aiba o masina echipata corespunzator pentru cazuri de interventie. In aceasta perioada, sute de turisti sunt zilnic in drumetie prin Muntii Rodnei. Acestia nu se simt in siguranta. Pentru linistea lor si instaurarea normalitatii, va rugam sa dati dovada de mai multa responsabilitate.

Primaria Borsa vrea sa resusciteze proiectul partiei de schi si al telegondolei. De 20 de ani se tot vorbeste despre aceasta investitie, realizata in parte in anii trecuti. Efectele preoiectului ar fi extrem de benefice pentru zona. Ar stimula investitiile private in turism si ar duce la o crestere a numarului de turisti. Privind spre viitor, cu atat mai mult se impune ca Serviciul Salvamont sa fie bine intretinut.

Imaginile de can-can cu seful Salvamont care umbla cu o caruta, la care a inhamat doi cai carora le-a pus in cap basca cu insemnele serviciului, reclamand ca acela este utilajul cu care trebuie sa faca operatiunile de salvare, au fost jenante. Interventiile, cand e vorba de viata unui om, nu sunt divertisment. Ne-ar placea sa vedem cate adrese a facut seful Salvamont catre primarie pentru a primi o masina de teren fiabila. Asta ar trebui sa faca! Nu un spectacol ieftin! Astfel de imagini alunga turistii, pentru ca inteleg ca, in cazul unui accident pe munte, nu pot fi salvati!

Facem o solicitare catre Primaria Borsa de a dota Serviciul din subordinea sa cu o masina potrivita interventiilor in teren muntos. Il invitam pe domnul primar Ioan Sorin Timis sa fie mai matur si mai putin politicianist. Viata oamenilor e mai importanta decat manifestarea propriului ego. In cazul in care Primaria nu dispune de sume pentru o astfel de achizitie, deputatul USR Maramures, Vlad Emanuel Durus, se angajeaza, in cazul primirii unei solicitari de la Primarie, sa faca toate demersurile pe langa Guvernul Romaniei pentru a gasi solutia legala de a aloca sume din fondul de rezerva pentru acest proiect.

Vlad Emanuel DURUS, deputat
USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1