DE CAND CU RĂZBOIUL – Numărul maramureșenilor care se vaccinează COVID scade dramatic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În județul Maramureș au fost imunizate, conform datelor primite de la Direcția de Sănătate Publică, în centrele de vaccinare, în perioada 28 februarie – 6 martie a.c., 335 persoane, din care cu prima doză 52 de persoane, cu a doua doză 154 persoane, iar cu a treia doză 129 persoane. Numărul centrelor de vaccinare este și el acum mai mic, sunt 7 centre și anume la Centrul Multifuncțional ”Rivulus Pueris” Baia Mare s-au vaccinat 155 persoane, din care 18 persoane cu prima doză, 69 persoane cu a doua doză, respectiv 68 persoane cu a treia doză.

Urmează Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare – 36 persoane, din care șase persoane cu prima doză, 26 persoane cu a doua doză și patru persoane cu a treia doză, Clinica ”Sfântul Ioan” Baia Mare – 6 persoane, din care trei persoane cu a doua doză și trei persoane cu a treia doză, Târgu Lăpuș, Spitalul Orășenesc – 12 persoane, din care două persoane cu prima doză, șapte persoane cu a doua doză și trei persoane cu a treia doză, Sighetu Marmației, Spitalul Municipal – 83 persoane, din care 16 persoane cu prima doză, 36 persoane cu a doua doză și 31 persoane cu a treia doză, Vișeu de Sus, Spitalul Orășenesc – 37 persoane, din care 10 persoane cu prima doză, nouă persoane cu a doua doză și 18 persoane cu a treia doză, respectiv Baia Sprie, Medspria – șase persoane, din care patru persoane cu a doua doză și două persoane cu a treia doză.

Datele oficiale primite de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență arată că până în prezent au fost imunizate în județ începând cu data de 27 decembrie 2020, un număr de 347.342 persoane, din care cu prima doză au fost vaccinate 168.734 persoane, cu a doua doză 128.134 persoane, iar cu a treia doză 50.474 persoane. Cu vaccinul Pfizer-BioNTech au fost imunizate 285.575 persoane, cu vaccinul Moderna 7.652 persoane, cu vaccinul AstraZeneca 14.076 persoane, iar cu vaccinul Johnson & Johnson 39.850 persoane. Din data de 26 ianuarie a.c., au fost administrate 189 doze de vaccin Pfizer BioNTech pediatric pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani, din care 108 copii au fost imunizați cu prima doză, iar 81 copii cu a doua doză.

Tot CJSU arată că s-au imunizat, până în prezent, 4.060 persoane angajate în cadrul unor operatori/agenți economici privați, inclusiv din domeniul HoReCa. La un agent economic privat procesul de vaccinare este în desfășurare. În spitalele publice au fost imunizați 626 pacienți. Medicii de familie au procedat, până acum, la vaccinarea a 16.218 persoane. Centrele de vaccinare Clinica ”Sfântul Ioan” din Baia Mare, respectiv din orașele Seini și Baia Sprie și-au suspendat activitatea. De la demararea activității de vaccinare au fost imunizate de către echipele mobile care s-au deplasat în teritoriu 2590 de persoane (din centre rezidențiale, centre de dializă, persoane fără adăpost, persoane nedeplasabile), respectiv alte 2144 persoane din mediul rural.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole