De Castane, ne spargem in figuri. Trupa risipitorului Chereches mareste bugetul

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Inca 200 mii lei (doua miliarde lei vechi), „decat atat” s-a hotarat administratia Chereches sa mai sparga din bugetul local, la Sarbatoarea Castanelor 2017. De parca jumatatea de milion de euro (mai precis 2,2 milioane lei) nu era suficienta pentru un dezmat la scena deschisa, cu diverse artiste specializate in botox si silicoane de inalta tinuta, am mai luat 50 mii euro, ca nimic, sa batem toate recordurile la tocat banii pe nimic.

Pentru aniversarea a 10 ani de scoala doctorala in Baia Mare nu s-au gasit 5 mii lei, dar pentru marea Castaniada bugetul e nelimitat. Interesanta este si destinatia acestor bani. Iata cum justifica directorul economic, Carmen Pop, mizilicul de 50 mii euro: „ne propunem sa realizam informarea si promovarea acestui eveniment, sa asiguram atat delegatiilor oficiale cat si invitatilor confortul necesar pe perioada sederii in Municipiul Baia Mare, cu privire la serviciile de cazare, masa si interpretariat, precum si alte cheltuieli (flori, aranjamente florale, album foto al evenimentului etc)”.

Whaaat? 50 mii euro pentru informare si promovare? Informarea cui? E cineva amator de cascat ochii la toate Andrele si Deliile ce se maimutaresc pe scena si nu a auzit de Sarbatoarea Castanelor? Despre ce promovare vorbim aici? A, poate de niste restante de-ale lui Chereches catre presa de casa, ramase de pe vremea cand facea inspectii prin redactiile ziarelor din Baia Mare. Asta se poate, da. Dar sa vii sa spui ca pentru banii astia promovezi un eveniment al carui singur spirit este kitschul si ca aduci cativa invitati din strainatate aici, care merg acasa cu capul plin de palinca si miros de mici, avand sub brat un album foto facut cu 100 lei la Milucu’, e sfidator, sa ne intelegem.

Totusi, mai exista o sansa. Banii inca nu au fost aprobati, urmeaza sa treaca de votul consilierilor locali, in cursul zilei de marti. Dar mai putem avea vreo speranta in capacitatea alesilor baimareni, majoritatea marionetele papusarului Chereches, de a avea responsabilitatea gestionarii decente a banului public? Se gandesc oare acesti iresponsabili pe care i-am trimis acolo sa administreze orasul cat de greu se strang 50 de mii euro din banii baimarenilor? Realizeaza cat efort face fiecare contribuabil pentru a-si plati taxele si impozitele, pentru ca apoi niste inconstienti sa ii risipeasca pe o opulenta pe care Baia Mare nu si-o poate permite?

Despre ce act de cultura vorbim atunci cand spunem Sarbatoarea Castanelor? Hai sa revedem niste imagini…

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. hotul din Bagdad

  Din …castane si contracte cu dedicatie ies …donatiile.De ce nu se sesizeaza din oficiu DNA-ul si alte organe abilitate .Cine raspunde de criminalitatea economica cine verifica contractele platite din banul public ?

  Reply
 2. GRIGORE

  se pare ca nu exista interes ca acest buiac de primar sa fie inchis. La cate dosare are, ce mama dracului asteapta DNA-ul? sa intre orasul in faliment?

  Reply
  1. tindela

   Rudotel Toader, ministrul justitiei, nu doarme.. 🙂 Ba mai mult, are idei… Si idei pe invers, adica impotriva justitiei.

   Reply
 3. Alex

  Individul asta a luat-o razna. Eu nu inteleg ce fel de oameni de nimic lucreaza in primarie si in consiliul local de nu-i pot face fata la acest mafiot, oare cu ce ii are la mana pe toti ? Sa fie oare frica ca isi vor pierde locurile de munca ? Ar trebui oprita debandada asta, nebunul cheltuie toti banii pe prostii si la iarna o sa fim din nou fara deszapezire. Oare DNA-ul ce pazeste, de ce nu e condamnat, sa ne scape de el !

  Reply
 4. ccc

  ne meritam soarta … fara numar … nu mai sunt bani in visteria lui taticu si mamica si acuma trebuie inventate tot felul de mizerii precum promovarea unei sarbatori de care oricum stie toata tara, nu neaparat de bine, ca sa se poate umple niste buzunare … noua cetatenilor ar trebui sa ne fie in primul rand rusine, ca am permis ca acest personaj cu grave probleme la mansarda sa se joace cu viitorul urbei …

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *