De ce ar trebui ca femeile sa consume doua piersici pe zi

Reclame home 1
Reclame home 1

Un cercetator de la universitatea Washington State a descoperit alaturi de oamenii de stiinta de la Universitatea Texas A&M ca anumiti compusi din piersici pot inhiba dezvoltarea celulelor de cancer de san si pot reduce abilitatea acestora de a se raspandi.

Oamenii de stiinta afirma ca acesti compusi ar putea fi adaugati terapiilor care reduc riscul de metastaza, principala cauza de deces in cazul cancerului mamar si al altor tipuri de cancer. Compusii ar putea fi consumati sub forma de extras sau prin consumarea a doua-trei piersici pe zi.

Eu as opta pentru trei piersici pe zi”, afirma Giuliana Noratto, profesor de stiinte alimentare la Universitatea Washington State.

Studiul subliniaza totodata importanta unei alimentatii sanatoase in prevenirea cancerului.

„Daca avem suficiente fructe si legume in dieta care ne pot oferi acesti compusi, am putea beneficia de un efect protector similar”, afirma Noratto. Cercetatoarea studiaza acum compusi din grau, orz, quinoa, mere si produse lactate care ar putea juca un rol in prevenirea bolilor asociate obezitatii.

Pentru acest studiu, cercetatorii au implantat celule de cancer mamar sub pielea soarecilor. Dupa ce au lasat celulele timp de o saptamana sa se stabileasca in corpul animalelor, cercetatorii au hranit soarecii cu diferite doze de polifenoli din piersici, compusi care ajuta plantele sa contracareze efectele daunatoare ale radiatiei ultraviolete de la soare.

„Sunt mai multe studii care arata ca acesti compusi actioneaza ca antioxidanti si protejeaza astfel ADN-ul de daune care pot produce cancer”, spune Noratto. Cercetatorii au vrut sa vada daca acesti compusi pot da startul unui set de reactii care sa induca celulele canceroase sa se sinucida.

„Nici nu ne-am gandit la metastaza cand am inceput studiul. Surpriza a fost atunci cand am analizat plamanii si am descoperit ca acesti compusi nu doar ca au inhibat dezvoltarea tumorii, dar au inhibat si nivelul metastazei din plamani”, a spus cercetatoarea.

Mai mult, la 12 zile distanta cercetatorii au vazut ca soarecii hraniti cu o doza mare de polifenoli aveau tumori care se dezvoltasera mai putin si care nu prezentau formatiunile de vase de sange care ajuta celulele canceroase sa se raspandeasca in alte parti ale corpului. Tumorile din acei soareci prezentau totodata un nivel mai mic al enzimelor care joaca un rol in raspandirea cancerului.

Dozele date soarecilor, daca ar fi crescute pentru nivelul unei persoane de 60 de kilograme, ar putea fi obtinute din 2-3 piersici pe zi sau dintr-un supliment alimentar care sa contina o pudra cu extras de polifenoli din piersici.

Sursa: WSU

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2