De ce este tolerata vanzarea tigarilor la bucata minorilor in Baia Mare?

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

tigara-fumatExista reglementari clare privind comercializarea tigarilor, inclusiv interdictia de vanzare a produselor cu tutun tinerilor sub 18 ani, respectiv vanzarea tigarilor la bucata. In Baia Mare insa nu se respecta Ordonanta 5/2008
care modifica Legea 349/2002. Un cetatean care foloseste zilnic mijloacele de transport in comun ne-a trimis un mesaj in care mentiona ca intr-un dispret total fata de autoritate si lege.

Astfel, pe principalele artere ale municipiului, Bd Traian, Bd Unirii, Bd Decebal si cu predilectie la chioscurile non-stop sau cele de langa scoli, sute de elevi cu varsta cuprinsa intre 15 si 18 ani cumpara tigari la bucata. Vanzatoarele au dispozitii de la patroni in acest sens, fiind amenintate cu concedierea daca nu vand la bucata si oricui.

Se pune intrebarea de ce nu sunt in control, in intervalul orar 7:30 si 8, sau in pauzele scolare, inspectorii de la OPC, DSP precum si angajatii de la Politie si Jandarmerie? Ce face serviciul de resort din Primaria Baia Mare care are sarcina nu doar sa emita autorizatii, ci sa si verifice respectarea reglementarilor legale?

Vom reveni si cu fotografii care ilustreaza comertul ilegal cu tigari in piata de alimente Izvoare, dar si cu chioscuri si magazine in care se vand tigari la bucata minorilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. marchis

  Peste tot in oras,mai ales in apropierea scolilor se vând tigari cu bucata minorilor.De ce? Fiindcă nimănui nu-i pasa iar majoritatea parintilor nici nu isi închipuie ca la magazinul din apropierea scolii copilul lor in loc sa-si cumpere un sandwich isi cumpara,la liber,tigari la bucata.La fel e si cu bautura si nu in ultimul rând cu pacanelele.Parlamentarii interpeleaza prin parlament bălării si nu intreaba de ce minorii fumează,beau,joaca la pacanele si autoritatile dorm.

  Reply
 2. mmm

  din acelasi otiv din care politicienii fura muilioane de euro, sau din acelasi motiv din care un patron nu isi plateste impozitele incercand sa fenteze, si lista e lunga … toate au la baza natura noastra a romanilor … acea fuga oarba dupa bani obtinuti usor si fara munca … asta are la baza lipsa de scrupule a patronului ce vinde tigari minorilor, a politicianului care fura … ei nu dau 2 bani pe reguli pe bun simt pe conduita civica samd … ei doresc venituri mari obtinute rapid … de cele mai multe ori cei care ii controleaza sunt corupti, si folosesc la baza actiunilor lor, legi facute tocmai de cei care fura ….

  Reply
 3. doru

  Pai Pop Liviu e mai mult interesat sa-si salveze colegii plagiatori si nu prea e interesat de sănătatea elevilor si de pericolele care ii pândesc prin iresponsabilitatea si lăcomia unor adulti.

  Reply
 4. Pop Stefan

  comentariile sunt corecte dar nu sunt motive ca autoritatile sa nu-si faca treaba. Ce fac cei platiti sa vegheze la respectarea legii?

  Reply
 5. Alex

  Se pune intrebarea de ce nu sunt in control, in intervalul orar 7:30 si 8, sau in pauzele scolare, inspectorii de la OPC, DSP precum si angajatii de la Politie si Jandarmerie? Stiti foarte bine de ce nu sunt in control, pentru ca exista asa numitele “pile si relatii” intre institutiile mentionate mai sus si patronii magazinelor, se dau anumite cadouri, se cunosc anumite persoane si uite asa scapam de control. Poate daca s-ar schimba cadrele din aceste institutii o data la cativa ani, sa nu apuce sa se acomodeze prea mult in zona.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *