De ce nu este bine sa tineti untul in frigider

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cei mai multi romani pastreaza untul in frigider, de teama sa nu se strice daca este lasat afara, la temperatura camerei. Solutia nu este neaparat cea mai buna, spun specialistii de la publicatia Gizmodo.

Adam Clark Estes spune ca untul ar trebui pastrat intr-o cutie acoperita, la temperatura camerei,pentru a-si pastra savoarea.

Tinut in frigider si racit prea mult, unul va fi foarte greu de intins pe paine. In plus, isi pierde mare parte din gustul lui specific, astfel ca nu ve vom putea bucura de un sandvis cu adevarat savuros.

In multe tari, de exemplu in Franta, untul este pastrat la temperatura camerei. Desigur, daca sta intr-o incapere prea calduroasa, se va topi si isi va pierde forma, dar daca temperatura este normala, placuta, atunci va fi numai bun pentru a fi intins pe paine.

Chiar si expertii de la Food and Drug Administration din Statele Unite precizeaza ca este sigur sa consumam untul tinut la temperatura camerei.

Singura conditie este ca temperatura sa nu fie prea ridicata, pentru ca daca untul incepe sa se topeasca atunci are loc si procesul de oxidare, care va duce la stricarea, rancezirea lui.

In concluzie, teoria aceasta poate fi aplicata mai usor in zonele cu o clima mai rece sau in anotimpul rece.

Cat timp rezista untul la temperatura camerei fara sa se strice depinde de mai multi factori: daca este dulce sau sarat si care este cantitatea de bacterii cu care a intrat in contact.

Sursa: Gizmodo

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2