De ce nu poate cumpara Romsilva padurile scoase la vanzare de Harvard

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Regia Nationala a Padurilor Romsilva nu are bani sa cumpere padurile detinute de Universitatea Harvard, care sunt scoase acum la vanzare.  Si asta pentru ca americanii le vand doar la pachet, scrie yahoo.ro. 

Terenurile cu paduri se intind pe raza a 21 de judete, iar cele mai mari sunt in Vrancea, Botosani si Buzau.

Suprafata totala de padure detinuta de cei de la Harvard si scoasa la vanzare se ridica la peste 32.000 de hectare, pentru care cer un pret de 85,5 milioane de euro, potrivit ofertei de vanzare afisata la primaria din comuna buzoiana Gura Teghii.

In plus, reprezentantii Romsilva, citati de stiri.tvr.ro, sustin ca unele suprafete detinute de americani au probleme juridice, cum ar fi retrocedari ilegale, pentru ca Universitatea Harvard nu a cumparat direct de la mostenitorii de drept.

De asemenea, americanii au dat pe unele parcele de padure de doua-trei ori mai mult decat pretul pietei, pentru ca persoana delegata sa cumpere padurile a umflat preturile si a bagat diferenta in buzunar.

Dragos Lipan Secu si sotia sa, romanii delegati de americani pentru cumpararea padurilor in tara noastra, au fost retinuti luna trecuta de procurorii DNA Bihor, sub acuzatia de luare de mita si spalare de bani.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2