De ce par linistiti prizonierii Statului Islamic inaintea executiei?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Imaginile succesive publicate de jihadisti cu ostaticii occidentali pe care in final ii decapiteaza ii arata pe toti prizonierii calmi si relaxati, desi isi traiesc ultimele clipe din viata, atitudine ce a ridicat semne de intrebare asupra autenticitatii inregistrarilor, scrie cotidianul spaniol ABC, intr-un articol publicat vineri in editia sa online, transmite Agerpres.

Ziaristul francez Didier François, care a fost sechestrat timp de zece zile in Siria de jihadistii gruparii Statul Islamic si a impartit aceeasi celula cu colegul sau de breasla american James Foley, ce a fost ulterior ucis, pune acest comportament pe seama faptului ca ostaticii nu cred ca intr-adevar vor fi executati. Jurnalistul francez povesteste ca ostaticii Statului Islamic sunt supusi unor acte de tortura psihologica in care se simuleaza executia lor, astfel ca ei ajung sa spere ca totusi nu vor avea o asemenea soarta.

Simularea executiilor nu este singura tehnica de tortura psihologica folosita de islamistii radicali, explica in continuare ziaristul citat, jihadistii practicand si inscenarea unor crucificari sau binecunoscuta waterboarding, adica simularea inecului.

Totusi, cei care cred ca respectivele imagini reprezinta o inscenare mai aduc ca argument in sprijinul teoriei lor faptul ca filmele nu arata efectiv decapitarea, ce se desfasoara in spatele unui fond negru.

Totusi, unii cunoscatori ai retelelor de socializare considera ca disimularea detaliilor macabre are scop difuzarea inregistrarilor de cat mai multe medii de comunicare, intrucat o prezentare explicita a scenelor sangeroase ar putea determina restrictionarea accesului la aceste imagini.

Si marimea cutitului folosit de jihadistul presupus de origine britanica, care apare in inregistrarile cu jurnalistii americani James Foley si Steven Sotloff si cu lucratorul umanitar britanic David Haines, este un detaliu ce ridica semne de intrebare, pentru ca este aproape imposibil sa poti decapita un om cu un astfel de obiect. Dar CIA-ul a admis ipoteza ca autorul crimei ar putea sa nu fie cel care apare in imagini, el fiind inlocuit de un altul care foloseste o alta arma.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2