De ce s-au amanat sarbatorile orasului? Motivul real, pe surse certe

Reclame home 1
Reclame home 1

Exista o intreaga dezbatere in oras privind amanarea Festivalului Castanelor 2017. Se fac speculatii, se lanseaza scenarii si se arunca pe piata diverse scenarii mai mult sau mai putin credibile. Consilierii locali au fost prinsi cu pantalonii in vine, iar doamnele nemachiate de o decizie care este nu doar ciudata, dar si putin ilegala. Cine a stabilit programul, bugetul, suplimentarea bugetului si data desfasurarii evenimentelor?

Consiliul Local Baia Mare prin HCL 336, 337, 343 si 344. Pe cale de consecinta, tot Consiliul Local poate decide amanarea evenimentului pentru o noua data, reducerea bugetului, programului, tarifelor, etc, printr-o alta hotarare a deliberativului. Catalin Chereches nu este proprietarul acestui oras, iar consilierii locali nu sunt, sau cel putin nu ar trebui sa fie, slugile lui!

Desi s-au vehiculat motive precum: buget insuficient fata de pretentiile starurilor invitate, lipsa de interes din partea comerciantilor care anul trecut au iesit majoritatea pe minus, prezenta edilului la o presupusa intalnire cu Gabriel Oprea la Borsa pentru resuscitarea UNPR-ului, comision insuficient pentru nevoile personale ale primarului, inclusiv prognoza nefavorabila, noi avem o alta varianta.

Va reamintim ca personajul Catalin Chereches este inculpat si judecat de o instanta a Tribunalului Cluj, in dosarul numarul 2537/117/2016, astfel ca el va trebui sa fie prezent in ziua de vineri, 22 septembrie, ora 10 in sala de sedinta, unde vor fi audiati martori cheie din procesul luarii de mita (dnii Bala si Florescu).

Si cum nu isi mai poate permite sa sfideze instanta, fie si prin absenta, pe fondul comportamentului megalomanic si egocentric (nu concepe sa aiba loc manifestari in absenta lui), Chereches a decis sa mute un eveniment traditional dupa bunul plac, fara o consultare publica sau acordul CLBM.

Sa speram ca joi consilierii isi vor scoate capetele din nisip, vor lasa haina obedientei acasa si vor lua atitudine fata de manifestarile si abuzurile de baron local ale celui care inca mai semneaza ca primar in Baia Mare.

Mihai POPA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole