De Craciun, peste 700 de persoane au ajuns la UPU Baia Mare

PNL

Peste 700 de persoane au ajuns, de sarbatori, la Unitatea de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare, cu mijloace proprii sau transportati de ambulante ale SMURD si SAJ.
Personalul UPU a acordat asistenta medicala pentru 730 de persoane in perioada 24 decembrie, ora 8:00 – 27 decembrie, ora 8:00, peste 170 reprezentand cazuri critice, de cod rosu si galben, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a unitatii medicale.

In doar 24 de ore (26 decembrie, ora 8:00 – 27 decembrie, ora 8:00) aproape 300 de pacienti au fost consultati de echipele de garda, dintre care peste 30, adulti si copii, au prezentat febra mai mare de 38°C.

Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare asigura triajul, evaluarea si tratamentul de urgenta pentru pacientii care se prezinta la spital spontan sau care sunt transportati cu ambulantele.

La sosirea pacientilor in UPU se face triajul acestora si, raportat la functiile vitale, acuze si starea clinica a acestora, pacientii sunt indrumati spre unul din cabinetele din Unitatea de Primire Urgente. Volumul de munca desfasurat in UPU-SMURD Baia Mare este urias, in cursul anului 2017 efectuandu-se peste 80.000 de consultatii si interventii in spital, in timp ce in anul 2018, numarul acestora a crescut considerabil.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Maria Popescu

    Speram ca nu era de garda dr. Costin Nicolae, ca sa acorde asistenta ca si mare medic primar ginecolog! Doamne fereste, mai murea cineva!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1