De grija dosarelor lui Dragnea si Tariceanu: PSD se substituie Parlamentului, incalcand Constitutia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

PSD se grabeste sa dea o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codului penal si de procedura penala. Subiectul este unul toxic, o mare parte dintre prevederile pe care alianta PSD-ALDE ar dori sa le cuprinda in OUG au fost contestate in Raportul Comisiei de la Venetia, iar prin MCV s-a cerut renuntarea la modificari.

Cele mai importante prevederi, care s-ar putea regasi in Ordonanta anuntata deja de premierul Dancila, sunt legate de termenul de denuntare a darii de mita si traficului de influenta, care se reduce la 1 an, modificarea termenelor de prescriptie, prin scurtarea drastica a acestora, sau prevederi legate de pedepsele accesorii ori interdictia privind dezvaluirea unor informatii din dosarele penale.

PSD-ALDE nu vor sa tina cont de o decizie a Curtii Constitutionale, Decizia 1431/2010, care stabileste ca in conditiile in care un proiect de lege se afla in proces de legiferare, asa cum se afla azi Codul penal si de procedura penala, este neconstitutional ca Guvernul sa se substituie Parlamentului. In consecinta, emiterea Ordonantei ar face-o neconstitutionala.

„Legile justitiei se fac in birourile din Kiseleff si pentru oameni din Kiseleff. PSD se substituie Parlamentului si legifereaza dupa cum vrea Dragnea. Termenele de prescriptie trebuie reduse pentru ca anumite dosare sa fie inchise. Modificarea Codurilor nu este o urgenta ca sa se impuna emiterea unei Ordonante. Legea de modificare a Codului penal trebuie discutata in Parlament, iar modificarile trebuie sa tina cont de recomandarile facute de forurile europene. Scaparea lui Dragnea si Tariceanu de condamnari si dosare, nu este o prioritate a Romaniei, doar a PSD. Cand PSD si ALDE isi vor pune in practica dorinta, Romania va privi usa care se va inchide in spatele Bulgariei dupa ce aceasta va fi admisa in Schengen. Pentru inchiderea dosarelor de coruptie ale baronilor PSD-ALDE va plati o tara intreaga”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Durus, membru in comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2