De la 1 ianuarie salariul minim brut va fi de 2.230 de lei. In perioada 6-10 ianuarie Casa de Pensii Maramures nu lucreaza cu publicul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Incepand cu data de 1 Ianuarie 2020, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de 2.230 lei.

Conform comunicatului de presa transmis de Casa Judeteana de Pensii (CJP) Maramures, nivelul minim al venitului lunar asigurat inscris in contractul de asigurare sociala va fi de 2.230 lei.

”Potrivit art.36 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale pentru asiguratii care au incheiat contracte de asigurare sociala in baza acestui act normativ o constituie venitul lunar asigurat inscris in contractul de asigurare sociala, dar nu mai putin decat valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. In consecinta, incepand cu data de 1 ianuarie 2020, nivelul minim al venitului lunar asigurat inscris in contractul de asigurare sociala incheiat in baza Legii nr.263/2010,cu modificarile si completarile ulterioare va fi de 2.230 lei”, a comunicat CJP Maramures.

Astfel, contributia sociala datorata pentru cei care au incheiate contracte de asigurare sociala in anul 2019 este de 558 lei.

Totodata, in perioada 06 ianuarie 2020 – 10 ianuarie 2020 la nivel central se initiaza procedura de actualizare a veniturilor lunare asigurate inscrise in contractele de asigurare sociala. In acest context: „In perioada mentionata nu se lucreaza cu publicul si nu se incaseaza contributia de asigurari sociale pentru asiguratii din sistem, s-a precizat in acelasi comunicat.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole