De la cititori: Administratia publica locala sfideaza baimarenii (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Serviciul Public Ambient Urban este subordonat Consiliului Local Baia Mare, organ al administratiei publice in care jocurile sunt facute de membrii Coalitiei pentru Baia Mare, la care se adauga noii consilieri PMP, viceprimarul Vida si consilierul Bragaru, pe post de avocat al grupului majoritar.

In organigrama SPAU apar 230 de functii din care 188 palmasi, restul fiind stabi cu diferite functii. In sfera de competenta a serviciului se afla si parcarile din municipiu, parcurile de agrement si zonele publice. Ce fac angajatii SPAU, efectivul acestuia fiind similar unui batalion de infanterie, este doar o intrebare retorica, starea zonelor mentionate fiind elocventa pentru lipsa de implicare si spirit managerial.

Administratia locala mai plateste si o firma prestatoare de servicii care stationeaza pe bani publici si o alta firma care asigura intretinerea carosabilului in municipiu. Scuza ca timpul este nefavorabil nu tine, chiar daca mai avem parte de lapovita si ploaie, conditiile fiind propice pentru pregatirea lucrarilor de reabilitare a covorului asfaltic. Se poate freza si inlatura materialul decapat, astfel incat la momentul optim sa poata fi turnat asfalt pe zonele respective, renuntandu-se la plombarea gropilor prin care apa se infiltreaza sub covorul asfaltic.

Strada Industriei este un dezastru, Podul Industriei trebuie redenumit ca Podul Suspinelor, in timp ce Bulevardul Bucuresti defineste starea jalnica a unui municipiu neadministrat si macinat de lupte pentru putere. Despre cartiere nu mentionam nimic, caci in majoritatea lor nu s-a facut nimic de 20 de ani.

Fotografiile trimise de cetateni sunt edificatoare, sutele de soferi mormaind in barba, in timp ce ii pomenesc de dulce pe decidentii orasului. Pe strada Vasile Lucaciu, trotuarele sunt tot nedeszapezite, accesul elevilor la scoala facandu-se in sir indian, un cos de gunoi aproape dispare sub mormanele de zapada inca neridicata, in timp ce pe agentii economici nu-i amendeaza nimeni pentru ca nu au curatat zapada care blocheaza trotuarul.

O stare nefireasca de lene si indolenta abuzeaza orasul, singurele activitati in care exceleaza administratia publica baimareana fiind sedintele deliberativului local.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole