De la cititori: Baia Mare – orasul nesimtirii si lipsei de civism (FOTO)

Nu avem drumuri si sosele corespunzatoare in municipiu, iar in cartiere e prapad. Nu avem amenajarile necesare unui oras cu pretentii europene, dar avem tupeu si nesimtire cat casa. Si mai exista un vid de autoritate care ar trebui sa compenseze lipsa camerelor de supraveghere video si a bunului simt civic al unora din concetatenii nostri.

Sub presiunea opiniei publice, in anii trecuti au fost “realizate” cateva trasee pentru biciclisti, iubitorii sportului cu pedale putand circula prin oras, cu un minim sentiment de securitate. S-au trasat niste linii galbene si albe pe trotuare si alei, s-a facut inaugurarea asa-ziselor piste si s-a mai bifat o realizare iluzorie. O poveste despre cum sa nu faci administratie intr-un oras care si-a pierdut busola si directia de mers.

Un baimarean care circula des cu bicicleta prin oras, incercand sa respecte regulile stabilite, ne-a trimis cateva fotografii despre cum inteleg unii conducatori auto sa-si exercite dreptul de a parca. Fotografiile sunt elocvente si genereaza o intrebare fireasca. Unde sunt agentii politiei locale, cei care ar trebui sa ia masuri de sanctionare impotriva tupeului urban?

De ce circula doar in masini si refuza sa bata orasul cu pasul? Unde sunt traseele lor de patrulare si cand va fi Baia Mare un oras in care legea si ordinea vor fi respectate? Haideti, domnule viceprimar Niculescu – Tagarlas, scoateti-i din masini, puneti-i sa mearga pe jos si sa faca treaba. Pentru sanatatea lor si pentru un oras civilizat.

PS – Puneti pe cineva de la SPAU sa intoarca cofrajul ala amplasat de un nesimtit in zona pistei, e sufcient sa-l roteasca cu 180 de grade si sa nu-si mai bata joc de oameni. Nu suntem idioti… chiar toti!

ZiarMM

Related posts

4 Comments

 1. Stefan

  Nu se poate, atat de multe masini care parcheaza aiurea intr-o singura zi?! cei de la politie trebuie sa-si faca datoria si sa-i amendeze drastic. Acelasi lucru se intampla si pe locurile de parcare speciale pt persoanele cu handicap.

  Reply
 2. Lupul Dacic

  Pozele sunt graitoare, dar din pacate ele reprezinta doar varful icebergului: nesimtirea reala a soferilor din BM e mult mai mare decat pot cuprinde pozele. Cunoscand realitatea din oras…mi-e rusine ca sunt baimarean!

  Reply
 3. Dobasu

  Va rog sa veniti intre orele 09.00-14.00 la permise/pasapoarte de exemplu (si cam oriunde central in oras) si o sa vedeti locurile pt handicapati ocupate si pulitia locacala dand amenzi doar pt lipsa tichetului de parcare(si doar la masinile cu nr romanesc) ,la masinile cu nr strain dau in orbeata.

  Reply
 4. IO

  Se parcheaza pe spatiul verde cu duba de la serviciu,cu automobilul personal,plantam copacei,punem suport,se trece cu nesimtire peste munca si banii nostri.Asta se intampla langa blocul meu,nu am ce face dacat sa continui sa plantez ,sa strang mizeria,chistoacele lasate de tinerii care vin la scara sa se distreze cu copilul vecinului.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *