De la cititori: Baia Mare – un oras european cu ulite satesti (FOTO)

De 25 de ani autoritatile carpesc strazile, peticind asfaltul subtiat si crapat. Nu se face aproape nimic durabil, pentru ca cinstea si hotia merg mana in mana, constructorii facandu-se ca respecta reteta compozitiei, iar inspectorii ca verifica calitatea asfaltului.

Vazut dintr-o drona, orasul arata ca o tabla de sah cu imaginea miscata, in fiecare primavara adaugandu-se noi petice pe structura stradala, aratand ca o carpa urzita. In cartiere traficul e un calvar, masinile baimarenilor se dezmembreaza din mers, sistemul de suspensie geme, cel de directie bocaneste, iar soferii pomenesc primaria de dulce in plin post.

Doi baimareni din doua zone diferite ne-au trimis fotografii de pe strazile lor. Una reabilitata prin asfaltare, dar plina de cratere si a doua neasfaltata, desi dl Dumitrean a batut timp de doua decenii la usile primarilor, viceprimarilor si sefilor din administratia locala.

Daca un oras resedinta de judet mai are in secolul XXI zone neasfaltate precum strada Sebesului sau sparte precum cele din Cartierul Grivitei, inseamna ca nici dupa 10 ani nu meritam sa ne numim tara membra a UE. Fotografiile sunt elocvente, asteptam reactia diriguitorilor comunei Baia Mare!

ZiarMM

Related posts

2 Comments

  1. ioan pop

    mda, pai de unde bani sa faca asfalt nou daca i-a furat Chereches. Carpesc si ei cum pot. Da pe ala cand il judeca odata ca m-am saturat de amanari si alte amanari. Dle, e vinovat la gherla, nu e vinovat afara din politica ca e compromis.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *