De la cititori: Cum arata ghetoul baimarean de la Cuprom (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In aprilie 2012, primarul Catalin Chereches aflat in precampanie electorala dispunea mutarea unui grup de 600 de rromi de pe Craica in cladirile fostului Combinat Chimic “Cuprom”. O solutie de compromis, intens comentata si criticata de organizatiile minoritatilor. Actiunea facea parte din angajamentul asumat in campania pentru alegerile locale, promisiunea ferma facuta baimarenilor fiind aceea ca va desfiinta pungile de saracie, cu predilectie cea de pe “Craica”.

“Pana in primavara viitoare, cei 1.600 de romi care traiesc la limita saraciei in cartiere marginase se vor muta in locuinte sociale daca Guvernul este de acord cu finantarea acestora”, declarase Catalin Chereches pentru AFP. Ei bine, Guvernul nu a fost de acord cu finantarea si astfel in zona strazilor Luminisului si Horea a aparut un ghetou, populat cu peste 1.000 de rroma, care au transformat viata baimarenilor care traiesc in zona intr-un un calvar.

Cu toate programele de asistenta sociala implementate si bine administrate de SPAS, situatia rroma nu este rezolvata, zona mentionata fiind un focar insalubru, un loc unde gunoaiele acopera spatiile verzi si caile de acces. Un baimarean care a trecut ieri prin apropiere ne-a trimis fotografii in care se vad cateva zeci de rromi, tineri si adulti, care stau pe trotuare si langa cladire, in mijlocul gunoaielor aruncate pe geamurile “hotelului groazei”, fara sa faca nimic, in loc sa puna mana si sa curate zona in care locuiesc.

Ce se va intampla cu aceasta noua punga de saracie, in ce masura situatia de acolo constituie un risc pentru sanatatea publica din Baia Mare ramane sa constate cei de la Inspectia Autoritatii de Sanatate Publica, Garda de Mediu si ANSVSA Maramures, stiut fiind ca in curtea interioara a ansamblului de cladiri, rromii sacrifica animale pentru consumul propriu, printre cainii fara stapani si sobolani care misuna peste tot.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

2 Comments

  1. mmm

    poi asta a fost solutia penalului Chereches, sa ii mute acolo … la cati bani a furat si spalat prin sport si paranghelii, facea aici la baia mare un centru unde sa fina toate fundatiile posibile, si facea programe de integrare si le gasea un loc de munca … da de ce sa faci ceva bun cand ai fraierii spalati pe creier care voteaza, si tu primar poti sa furi in voie, ba mai mult sa vi sa le si razi in nas celor pe care ii furi si sa ii saruti ca Iuda …

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2