De la cititori: De ce si de cine este umilit cetateanul? (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Exista probleme a caror rezolvare nu necesita fonduri banesti, fiind suficienta doar o doza de responsabilitate, amestecata cu un minim de respect fata de oameni. Institutiile statului au regim public, prestand servicii catre cetateni si comunitate.

Asa spune legea si asa ar trebui sa fie, atata doar ca in anumite locuri mai domneste suficienta administrativa. Doamnele sau domnii de la ghiseele acestor institutii inca se mai considera o specie umana superioara, cu un statut special derivat din functia indeplinita, fie ea cat de modesta sau irelevanta. Nu ca ar fi toti de acord, dar probabil ca asa au decis sefii, ca intre ei si „prostime” sa fie pastrata o distanta securizata.

O reminiscenta comunistoida care nu poate fi extrasa decat prin trepanatie sau alungarea nesimtirii din administratia publica. Saptamana trecuta, un cetatean care a fost la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Maramures ne-a trimis cateva fotografii despre politica de PR a institutiei, evidentiind existenta paravanelor de sticla matuita cu ghiseu decupat, loc unde cetateanul trebuie sa se ploconeasca, mai mult sau mai putin, in functie de inaltimea personala.

Nu trebuie sa mai acceptam politica umilirii cetateanului sub niciun pretext sau argument invocat. Din fericire sunt si institutii care inteleg ca intr-o lume civilizata intre cetatean si functionar singurele bariere permise sunt bunul simt si respectul reciproc.

Felicit conducerea Casei Judetene de Pensii, institutie unde astazi a fost inaugurat un spatiu modern si util, in care beneficiarii serviciilor, majoritatea varstnici si oameni cu afectiuni medicale, sunt scutiti de umilirea publica. Poate dl Prefect, care provine de la AJFP, citind aceste randuri, va intelege ceva util si va dispune desfiintarea paravanelor rusinoase.

Cata vreme se poate la banci, institutii unde se lucreaza cu sume mult mai mari decat la finante, nu vad de ce nu ar fi posibil si in cladirea mentionata, pazita de Jandarmeria Romana. Oare e nevoie de o Ordonanta de Urgenta in acest sens? Posibil… dar ceva trebuie facut…

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. Cosma Ioan

  Trebuia să mergeți să vedeți cum arata birourile și toaletele la Casa de Pensii.RUSINE.
  Și angajații de acolo sunt oameni,nu numai pensionarii.
  V-a luat fața Pop cu o țuică și niște salam.

  Reply
  1. GELU

   ce-i drept, e drept. Spatiul arata bine dar trebuie lucrat si la atitudinea functionarilor. Se putea face inaugurarea vineri dupa program sau chiar sambata, nu sa perturbe activitatea! Nu cred ca dl S e genul care poate fi cumparat cu un salam si o tuica. Oare a stat si dupa inaugurare? Cine stie…

   Reply
 2. Cosma ioan

  Ați văzut cu arată birourile de la etaj,toaletele,geamurile?Ca niște grajduri.
  Și funcționarii sunt oameni ,nu numai pensionarii.
  V-a păcălit Pop (cum o face de ani de zile) cu o țuică și o felie de salam.
  Ca la români.Gunoiul sub preș (Pop L.)
  Și știre incompletă (voi).

  Reply
 3. Dobra

  Ba da.Suntem umiliți în continuare.Nu este toaleta pentru cei care vin cu probleme,și nu este ieșire de incendiu.Vom sesiza ISU sa vedem cum a aprobat așa o măgărie pe bani publici.

  Reply
 4. Rezmeves

  Domnule ziarist,din păcate,am fost umilit chiar azi la Casa de Pensii când am așteptat afară în frig sa termine de mâncat covrigei invitații la „marea inaugurare „.Le trebuia inaugurare in timpul programului ,cum i-ar trebui chiloți la vacă.
  Niște analfabeți ajunși directori pe filiera politică,mâncau covrigei…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2