De la cititori: Dubla masura in aplicarea legii. Ce face Politia Locala?

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

In sezonul estival, majoritatea agentilor economici care desfasoara activitati de alimentatie publica instaleaza terase sezoniere in fata unitatilor. O masura fireasca si necesara dupa luarea masurii care interzice fumatul in spatiile inchise, doar ca aceasta activitate este si reglementata.

De respectarea acestor prevederi raspunde compartimentul de specialitate din cadrul Directiei Politiei Locale, angajatii avand obligatia de a verifica aceste aspecte. Insa, dupa cum rezulta din imaginea transmisa de un baimarean, reglementarile nu sunt valabile pentru toti patronii de localuri, astfel ca pe Bdul Republicii terasele sunt puse anapoda si ingreuneaza accesul trecatorilor.

Desi am mai sesizat acest aspect, nu s-a luat nicio masura, asta in timp ce in alte zone precum Centrul Vechi, angajatii Primariei umbla cu ruleta in mana si masoara periodic dimensiunea teraselor. Daca nici de aceasta data nu va fi reglementata situatia, atat in zona mentionata, cat si pe calea de acces pietonal din fata Complexului Materna de pe Bdul Traian, promitem sa mediatizam situatia la nivel national, fara a uita sa mentionam ca responsabilitatea o poarta primarul Chereches.

Pentru informarea angajatilor condusi de Gheorghe Perian, mentionam si cadrul legal:

REGULAMENT PRIVIND ORGANIZAREA SI DESFASURAREA COMERTULUI STRADAL SI AL ALTOR ACTIVITATI PE DOMENIUL PUBLIC AL MUNICIPIULUI BAIA MARE

15.2 In restul orasului

Amenajarile sezoniere se vor amplasa de-a lungul fatadelor, in fata punctului de lucru care are activitate de alimentatie publica, pastrand o distanta optima de minim 2 m pentru circulatia pietonala, iar distanta intre terasele alaturate sa fie de minim 1 m.

18.1 Piata Libertatii – Piata Pacii  d) Invelitoarele umbrelelor vor avea o structura independenta de fatadele cladirilor si de pavaj si vor fi realizate din panze impermeabile si rezistente la intemperii Umbrelele vor avea aceeasi forma si nu vor depasi limitele zonei pentru care a fost autorizata terasa. 

18.2 Pentru celelalte zone ale orasului: a) Mobilierul si amenajarea vor avea stil contemporan, de calitate si vor avea avizul Comisiei de Estetica Urbana b) Se vor respecta prevederile referitoare la Piata Libertatii , prevazute la pct.1:b), c), d), e), g), h) , i), j) si k).

Daca agentii se vor uita pe fotografia atasata vor vedea ca la amenajarea din plan apropiat distanta intre umbrele si cladire nu este de 2 m, ca sa nu mai vorbim de terasa din planul al doilea, unde intre scaune si masinile parcate exista aproximativ 80 de centimetri. Vom reveni!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

2 Comments

 1. tif

  Orice actiune care sa destabilizeze oribilitatea de politie locala o aprob cu toata convingerea.
  Si ca sa nu se poata specula, fiindca cei care “ma citesc“au putut constata ca sunt adeptul ordinii, recomand orice demers, fie si journalistic, nu numai destabilizator, dar chiar demolator. Daca locul mizeriei susmentionate se poate asana si ulterior reconstrui altceva sanatos, foarte bine.

  Reply
 2. tif

  …totul in baza legii, dar nu a deciziilor discretionare ale unor baieti, mai mari sau mai mici (ca si kilograme si centimetri), mai mult sau mai putin aroganti, cu functii de la nivel primar (inclusive) in sus.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2