De la cititori: Dubla masura in aplicarea legii?

PNL

parcare-baia-mareUn cetatean ne-a sesizat faptul ca a fost amendat de Politia Locala pentru culpa de a fi parcat pe un trotuar, pe timpul necesar cumpararii unui covrig de la un magazin.

Revoltat, dar resemnat, a achitat contraventia insa supune atentiei publice urmatoarea speta. Daca cetateanul obisnuit nu are dreptul sa parcheze masina pe un trotuar aflat pe raza Municipiului Baia Mare, cine sunt cei care au acest drept si in virtutea carui act normativ, lege sau hotarare locala?

Mesajului trimis, cetateanul a atasat si o fotografie recenta in care se vad mai multe masini parcate pe trotuarul stang al strazii 1 Mai, in fata Parchetului si a Muzeului de Arta. Documentandu-ne, aflam ca potrivit modificarilor aduse la OUG 195/2002, vehiculele nu pot fi parcate pe trotuar daca autoritatea locala nu realizeaza marcaje si semnalizari care sa permita oprirea sau stationarea.

Prin urmare, trebuie sau nu sanctionati soferii care parcheaza zilnic pe trotuarul mentionat?

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. ighen

  gresit…..nu trebuie puse semne ca sa arate ca poti parca sau opri……daca nu sunt semne de interzicere a opririi sau stationarii si masina lasa cel putin un metru pt circulatia pietonala e absolut ok

  Reply
  1. sei

   la logica aceasta … pietonii au voie sa circule pe toate drumurile unde nu sunt semne care sa le interzica acest lucru …. sau masinile pot fi parcate si pe spatiile verzi astfel nu se deranjeaza nici circulatia pietonilor … bineinteles daca nu exista semne care sa interzica acest lucru 🙂

   Reply
 2. sei

  Acuma pe trotuar nu cred ca trebuie semne de interzicere a opririi sau stationarii vehiculelor …din simplu motiv ca semnele de circulatie cu destinatie auto nu au ce cauta pe trotuar … si implicit nici vehiculele respective 🙂 .
  Cred ca trebuie sa cautati definitia “trotuar – spaţiul longitudinal situat în partea laterală a drumului, separat în mod vizibil de
  partea carosabilă prin diferenţă sau fără diferenţă de nivel, destinat circulaţiei pietonilor;”
  Pietonii au voie pe drum doar daca nu exista spatiu special pentru circulatia lor … din ce vad acolo exista spatii de parcare pt masini … ca nu sunt destule e partea a doua … exista parcari si putin mai departe …nu cred ca trebuie sa deschida usa de la masina si sa paseasca direct pe treptele de la intrare, nu pateste nimeni nimic (poate doar se pierd cateva grame de grasime) daca se fac 50-100 de pasi.

  Reply
 3. George

  Ca totdeauna, functionarii timpiti vor sa iasa in fata. Daca nu ai restrictie speciala (ca trebuie sa aiba acces pompierii, institutiile cu situatii speciale, etc.) si pietonul, care e un amarit si poate trece printre masina si zid fara sa-si frece paltonul nici de una nici de altul, care e problema de conciliere si pe cine il doare, cind sint atitea masini si nu le poti agata in pom? Acum citiva ani, dupa reorganizarea parcarilor (tip Barbul, de nu l-as fi cunoscut in veci, ca mineritul nu merita dispretuit), aveam mereu pe parbriz biletele de la politia locala pentru parcare pe trotuar. Cind l-am surprins pe un agent ca imi pune biletelul, i-am dat cheia de la masina si l-am rugat sa o parcheze el, ca eu nu am unde si nici cum. De atunci, nu mi-au mai pus avertismente cu amenzi. Trebuie sa traim in realitate si in orele de serviciu, chiar daca slujim o institutie, si sa evitam sa fim robotei. De fapt, viata pe de-a ginditelea e cel mai greu de trait. Noi muncim, nu gindim!!! Pacat ca dupa orele de serviciu fiecare devine victima sistemului pe care il serveste orbeste.
  Dragii mei, ne trezim?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1