De la cititori: Mizerie si delasare langa supermarketul Kaufland din Baia Mare (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In Baia Mare exista mai multe centre comerciale (hypermarketuri, supermarketuri) care ofera produse food si nonfood, intr-o gama larga si variata. Chiar daca se afla pe ultimele locuri in tara ca si venituri salariale, baimarenii aloca o mare parte din bani pentru cosul zilnic, alimentele fiind o prioritate pentru acestia. Din multitudinea de supermarketuri, unul din cele mai frecventate este magazinul Kaufland de pe strada George Cosbuc, unitate comerciala ai carei clienti sunt nu doar locuitorii din cartierele invecinate sau cei care vin la Spitalul Judetean din imediata proximitate.

Magazinul este cochet, curat si bine aprovizionat, recent procedandu-se la o recompartimentare a spatiilor comerciale. Managementul este eficient, personalul implicat, iar timpii de asteptare la casa redusi. Cu toate astea, sunt insa cateva aspecte care altereaza imaginea operatorului comercial, generand disconfortul si nemultumirea baimarenilor.

“In primul rand, in parcarea supermarketului isi lasa masinile si cei care vin in vizita la pacientii de la spital, fapt care duce la o aglomerare anormala in anumite zile si intervale de timp. Al doilea aspect il constituie prezenta in perimetrul parcarii a cersetorilor si a hotilor, care speculeaza oportunitatile de a fura din masini, carucioare sau direct de la clienti.

Fiind o parcare privata, firesc ar fi ca managerii supermarketului sa asigure ordinea si securitatea perimetrului, chiar daca acest aspect implica niste costuri suplimentare catre o firma de paza. Dar neregula cea mai evidenta o reprezinta starea de curatenie si igiena spatiilor aflate in imediata vecinatate, unde pe langa gunoaie menajere se gasesc si alte tipuri de deseuri. In imaginile alaturate se vad clar urmele trecerii clientilor care arunca gunoaie pe spatiul verde ce delimiteaza latura nordica a parcarii, langa zona de promenada de pe malul Sasarului.

Cutii de carton, hartii, peturi si alte resturi nu ajung in portbagajele clientilor, ci pe iarba sau direct in Sasar, in afara lipsei de civism, un motiv fiind si existenta a prea putine cosuri de gunoi amplasate in exteriorul magazinului”, ne scrie unul dintre cititorii ZiarMM.

Problemele semnalate nu sunt de ieri, de azi. Ele au aparut in urma cu mai multi ani si in timp s-au acutizat. De altfel, si calea de acces intinsa pe langa malul Sasarului are neajunsurile sale. Baimarenii care aleg plimbarea pe aleea de promenada trebuie sa treaca neaparat pe sub podul de acces pietonal care face legatura intre magazin si cartierul Sasar.

Daca pe tot traseul respectiv a devenit o regula ca animalele de companie sa-si lase mizeria, stapanii lor uitand sa o ridice, ce se afla sub acel pod este imposibil de descris, fiind un focar de infectie aflat la cativa metri de intrarea in Kaufland.

Si cum in apropierea gardului incintei interioare si-a facut deja resedinta de vara printre buruieni si ciulini un boschetar, avem imaginea mizeriei umane, delasarii si lipsei de civism in care trebuie sa traim. Cine va rezolva problemele mentionate? Responsabilitatea cade nu doar in sarcina conducerii magazinului, ci si a Politiei Locale, autoritatilor de mediu etc.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2