De la cititori: Pietonii din Baia Mare, bataia de joc a soferilor nesimtiti

masini parcari (2)Problema parcarilor din Baia Mare este atat de grava incat absenta unor masuri eficiente transforma orasul intr-un adevarat pericol pentru pietoni. Daca in zonele centrale ale Municipiului Baia Mare trebuie sa cauti minute bune o parcare libera, in cartiere vecinii ajung de multe ori sa se certe pentru acelasi loc de parcare. Din pacate, soferii si reprezentantii administratiei publice locale nu sunt prea interesati de bunul mers al lucrurilor.

Un baimarean nemultumit de modul in care parcheaza vecinii din cartierul sau a trimis mai multe fotografii pe adresa redactiei, imagini care arata ca pietonii care circula pe acele strazi nu sunt in siguranta.

“Cu trei ani in urma Primaria a asfaltat o alee din spatele complexului Materna, cea care uneste strazile Bogdan Voda si Matei Basarab. Fiind o zona aglomerata ca trafic auto si pietonal, a fost realizat un trotuar care sa permita accesul in siguranta. Cum isi parcheaza masinile locatarii din zona si ce alternativa au locatarii care isi plimba copiii, vedeti din pozele de mai jos. Asteptam reactia primarului interimar si a politistilor locali, fiind necesare masuri imediate”, mentioneaza baimareanul in mesajul transmis.

ZiarMM

masini parcari (3)

masini parcari (1)

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

18 Comments

 1. George

  E adevarat ca pietonii au prioritate, dar si soferii sint in dificultate. Daca nu sintem circotasi, pietonul poate la viteza lui de 5 km/h sa ocoleasca masina. Nu credeti ca e rea vointa ? Unde e toleranta? Va rog sa nu fim populisti si sa evaluam realitatea. Cei care isi plimba copii nu sint prinsi intr-un trafic infernal, ci intr-o parcare in care din cind in cind se misca o masina. Eu i-as trage un sut in fund circotasuui care s-a gasit in treaba. Sint convins ca la un magazin cu reduceri sta la coada, dar intr-o parcare nu poate ocoli o masina statioanata, la viteza lui de croaziera.

  Reply
 2. Pieton de pe strada Petru Rares

  Nu aveti dreptate. Nu traim intr-o dictatura a posesorilor de automobile. Si nu sunt de acord cu pozitiile emise de cei care au postat. Regula este ca masinile sa circule pe carosabil iar pietonii, chiar si mamele cu copii, pe trotuar. Ce facem, negociem normalitatea? Asemenea pozitii sunt anormale, abuzive si de prost gust. De ce s-a mai investit in trotuare? Politia Locala sa dea amenzi tuturor care nu respecta marcajele. Punct, restul e retorica populista.

  Reply
 3. radu

  Daca e trotuar atunci trotuar sa fie
  Si eu sunt posesor auto dar trebuie sa respectam cateva reguli ale bunului simt. Vina e a alcuiva pt ca nu sunt locuri de parcare. Ia sa se darame toate garajele construite pe langa blocuri si sa se faca locuri amenajate de parcare pentru toti!

  Reply
  1. mariana

   Din garaje primăria castiga multi bani ,prin inchirieri si concesiuni de terenuri.Desigur ca nu unitar,unii plătesc triplu fata de altii,astfel incat curatenia s-ar face prin instituirea unor taxe de lux,pentru garaj si terenul folosit in fata garajelor.Din start s-ar face loc pentru dublarea locurilor de parcare.

   Reply
 4. baiarean

  cand vad masina de Arabesque nu ma mir deloc. Soferii acestora sunt adevarati camikaze in trafic
  depasiri interzise , schimbari de directii fara semnalizare ,conducere pe interzis ( chiar marti de la Center spre Traian pe Cosmonautilor) , recalcitranti etc.

  Reply
 5. George

  Aveti dreptate, dar spatiul este in parcarea blocului si cred ca ocolirea unei masini nu insemna sa intri pe carosabilul agresiv .

  Reply
 6. mmm

  nu e un caz singular… in toate cartierele, masinile sunt parcate pe trotuar, pentru ca asta ne este educatia … de ce sa lasam trotuarul liber pentru pietoni si mame cu carucioare sau persoane cu dezabilitati, cand putem parca o masina pe el… si eu sunt sofer, da nu mi frica sa merg pe jos, si daca nu am loc de parcare amenajat, oriunde as merge, ma duc pana gasesc indiferent de vreme… ca tot e sezonul de schimbat borduri in oras poate penalului de la gherla i s-au terminat banii, sa i se transmita lui si idiotilor pusi sa receptioneze lucrari ca in tarile civilizate bordurile la trotuar nu se ridica astfel incat sa fie inaccesibile celor cu carucioare sau cu handicap … da am uitat copiii si cei cu dezabilitati is buni pentru Kake doar in pozele de propaganda in rest putem sa ne batem joc de ei ….

  Reply
  1. man

   Rampe de handicap ( chiar daca prostia inca nu e considerata handicap ) a facut cake pentru golbanii care se urca cu masinile pe trotuare prin faptul ca nu a ridicat trotuarele destul sau nu a folosit borduri destul de inalte(nu ar mai fi nevoie de stalpisori).

   Reply
 7. Pieton de pe strada Petru Rares

  George, Ce nu intelegi? Nu tu sau eu decidem ce este parcare si ce trotuar. Sunt marcaje, sa le respecte. Despre asta este vorba. Si a cere sa ocoleasca mama cu copilul o masina doar pentru ca un badaran nesimtit isi pune masina acolo e o parare stupida. Idiotii aia cu masinile puse pe trotuar sunt si ei pietoni, au copii, neveste, nepoti. O regula se aplica nu se negociaza dupa criterii subiective.

  Reply
  1. podarean

   Poate daca si-ar face treaba Politia Locala si nu ar fi aservita aparatului cakist,ar dispărea masinile atat de pe trotuare cat si de pe spatiile verzi.Sa-l destituie pe seful lor si sa puna pe unu in stare sa dea amenzi usturătoare si sa nu-i ierte pe motivul ca sunt votanti cake.

   Reply
 8. George

  Ce sa zic? Daca nu ne conciliem (reconciliem) o vom duce din dispute in dispute. Atitea lucruri imperfecte facem incit daca nu ne toleram ori ne luam gitul, ori o luam razna. Observati ca un mod de reactie prompt, fara toleranta duce la tragedii. E ca si cum daca ai intirzia la serviciu 5 minute, te da afara. Nu putem fi robotei,cel putin in acesti zeci de ani de tranzitie spre o societate perfecta. Daca ajungem robotei ai legii, murim in suc propriu. Daca stranuti pe strada poti fi acuzat ca intoxici trecatorii cu microbi.
  Sa nu ajungen robii regulilor rigide, ci sa ne construim o ambianta a vecinatatii si tolerantei (a se intelege a acceptarii).
  E nevoie de asta pentru traiul in comun. Sa ne ferim de zona in care nu trebuie sa depasim numarul de respiratii /minut si de batai de inima. .

  Reply
 9. marius

  mie ala cu arabesque mi-a spart parbrizul in fata la Gold plaza ,intr-o dimineata pe la 8 si ceva ,a depasit pe dreapta ,cand m-am bagat dupa el in arabesque s-a si cacat pe el ,de altfel toata schema e inregistrata,pacat ca nu l-am lovit in cap ,merita, astia care lucreaza la firme toti asa merita loviti in cap ,circula ca besmeticii,

  Reply
 10. A.C

  Noi ne perpelim pe aici si decidentii diin primărie se 3,14sa pe părerile noastre.E relax total,mai ales acum ca sunt fara sef,iar astia de acum doar mimează,ca in rest sunt total paraleli cu administratia.

  Reply
 11. pop ion

  ce conciliere/reconciliere? intr-o tara civilizata crezi ca se urca ghiolbanul pe trotuar? nu-si permite fiindca ia o amenda de-l ustura ciorapii. De ce sa bagam bani in stalpisori sa faca burta mare barbul ala? E simplu, este articol impotriva parcarii neautorizate pe trotuar? atunci aplicati legea. Fara nici un fel de intelegere si indiferent a cui e masina.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1