De la cititori: Vopsea peste rugina, in orasul “lucrului bine facut”

Reintors la butoanele masinii de facut bani, primarul baimarean Catalin Chereches nu se dezminte si intre doua flirturi administrative si o tura prin oras cu masinile din flota unui prieten, isi ajuta fostii colaboratori.

Scoasa pe tusa de administratia timida din perioada domniei Rob-Tagarlas, firma ESC, cea care spala semafoarele si efectua lucrari de reparatii prin oras, a ramas fara obiectul muncii in perioada postului fortat al edilului ales cu o majoritate covarsitoare de exponentii generatiei DERO. Cum nu existau bani pentru reparatii, daramite pentru investitii sau lucrari mai ample, prietenii au fost trimisi la alti prieteni, care au fost rugati, e drept mai vehement, sa imparta franzela astfel incat sa supravietuiasca toti pana la resurectia liderului orasului.

Dar zilele faste au revenit iar mai deunazi, harnicii angajati ai firmei in cauza reabilitau cu spor panourile publicitare de metal amplasate la intersectia strazii Horea cu sensul giratoriu de la Piata Izvoare. Desi i s-a spus acum patru ani primarului ca revopsirea si intretinerea de patru ori pe an a acelor panouri costa mai mult decat inlocuirea lor cu un material de plastic, acesta nu a acceptat. Mai mult, chiar a dat ordin sa nu se piarda vremea cu procedurile de lucru clasice si sa se vopseasca urgent peste zonele ruginite sau cu vopseaua crapata.

Curios din fire, un baimarean a intrebat daca nu era mai corect sa se curate vopseaua veche, sa se protejeze cu deruginol si apoi sa se revopseasca panourile. Insa angajatii au aratat cu mandrie ca folosesc vopsea speciala, care se poate aplica direct peste rugina. Uite asa, pur si simplu.

Ne-am propus sa monitorizam nu doar viteza cu care (nu) cresc sutele de platani din orasul ciopartit de drujbe, ci si starea panourilor respective si… asteptam sa vedem daca ne-am inselat noi sau vopseaua minune a rezistat asaltului oxidarii. Nu de alta, dar o cutie de vopsea precum cea din imagine costa in jur de 300 lei (!), ori daca adaugam si ziua munca, plus…. protocolul, s-ar putea sa avem surpize, surprize…! Fara Andreea Marin.

Mihai POPA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. rodica

  Ce plastic,la cat dau pe vopsiri,reparatii,revopsiri,ar fi putut sa le faca din inox,desigur si ala de calitate,nu chinezesc.Iar la stalpisori e la fel,nu sprijiniti lucrurile facute din plastic deoarece plasticul isi pierde culoarea si devine casant ( a se vedea stalpisorii din zona Casei de Cultura si nu numai).

  Reply
 2. Pop Vasile

  La fel de jalnic arata atat garduletele cat si gardul viu.Si cand te gandesti cat ne costa SPAU-l si ce rezultate jalnice avem.

  Reply
 3. Zoli

  Pana ce nimeni nu raspunde de lucrarile facute e si normal ca muncitorii sa faca ce vor dupa capul lor! In alte orase europene au oameni calificati pe orice post (nu pusi in functii dupa cum se schimba partidele ca la noi,sau prin cunostinte,pile si relatii) care raspund pentru orice lucru facut iar coordonatorii si sefii acestor oameni gandesc pe termen lung,ca respectiva lucrare sa tina cat mai mult timp cu putinta iar calitatea lucrarii sa fie fara cusur! La noi toti,de la primar pana la muncitor,lucreaza si gandesc parca in scarba fata de lucru sau responsabilitate si singura problema a lor e sa scape de lucare si sa primeasca banii! Si dupa cum stim,si cu cea in mana si cu sufletul in rai nu se poate! Dar o ”revolutie” in gandire n-ar strica! Local si national!

  Reply
 4. popic

  Suntem praf,din toate punctele de vedere.In schimb suntem buni de figuri si de aspiratii de capitala culturala sau a tineretului.Sa nu uitam ca ne-am maritat Universitatea clujenilor,nu suntem in stare sa atragem macar un amarat de investitor,ce sa mai vorbim de parcuri industriale si reîntoarcerea maramuresenilor.Suntem varza,dar ne visam de Bruxelles.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1