DE LA INFORMATICĂ LA RELIGIE – Mănăstire nouă ridicată în Șomcuta Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cel de-al 41-lea așezămant monahal din Eparhia Maramureșului și Sătmarului se va ridica la Șomcuta Mare. La mijlocul acestei săptămani, la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Șomcuta Mare, Protopopiatul Chioar, a avut loc prima conferință preoțească de primăvară cu părinții slujitori care aparțin protopopiatelor Baia Mare, Lăpuș și Chioar.

Așa cum era de așteptat, evenimentul a fost prezidat de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, care, potrivit informațiilor furnizate de către Episcopia Maramureșului și Sătmarului, „a transmis preoţilor din cele trei protopopiate mai multe concluzii despre teologia contemporană, despre proiectele eparhiale, lansate în urmă cu câţiva ani, care trebuiesc implementate, despre rugăciune şi administrarea bisericilor în care slujesc.

„Nu există împărtăşanie fără spovedanie, cum se practică în Occident. Marii păstori şi marii ierarhi au stat în genunchi. Spunea Nicolae Steinhardt faptul că miracolul Ortodoxiei nu este că îţi înlătură suferinţa, ci că te ajută să o porţi. Niciodată Biserica să nu fie roaba Martei, ci a Mariei. Aspectul duhovniciei să primeze, pentru că altfel ne secularizăm, devenim profani, nu mai respiră Hristos prin fiinţa noastră. Preoţii care se bazează pe administraţie şi nu pe rugăciune, după ce se pensionează, nu au rezistenţă, se sfârşeşsc foarte repede”, a explicat Preasfințitul Iustin.

Tot șa Șomcuta Mare s-a discutat despre capelele de cimitir, care trebuie să existe în fiecare parohie, respectiv fiecare biserică trebuie să fie pictată integral.

Nu în ultimul rand, în cadrul conferinţei, Preasfinţitul Părinte Iustin „a prezentat-o preoţilor pe maica Paisia, care se va ocupa de ridicarea noii mănăstiri de la Şomcuta Mare, unde a existat o mănăstire la 1600. Mănăstirea va avea, la început, o biserică din lemn, cu hramul BunaVestire, căreia i se va pune piatra de temelie în toamnă. Va fi al XLI-lea (41) aşezământ monahal din Eparhie. Are la îndemână apă, curent electric şi gaz metan. Maica stareţă a absolvit Facultatea de informatică”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. marta

    Dupa toate … balbaielile din… „poveste” (bine, n-o putem numi poveste), am constatat ca maica stareta e informatician :))))

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2