DE SEZON – Cum îţi fereşti casa de hoţi când pleci în vacanţă

Reclame home 1
Reclame home 1

Este perioada concediilor, vacanțelor, cand părăsim locuința noastră pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Dar tot acum e și sezonul spargerilor, cand hoții abia așteaptă să găsească un geam deschis sau orice care i-ar putea ajuta să intre mai ușor în casă sau apartamentul de unde vor fura ce vor găsi. Tocmai de aceea o serie de sfaturi despre cum să ne ferim casa de hoți ne prind bine.

Toată lumea știe că sezonul estival este preferatul hoţilor din locuinţe, care îşi „racolează” victimele inclusiv de pe Facebook şi Instagram. Pentru a preveni incidentele neplăcute, iată un set de recomandări pentru toţi cei care urmează să plece în vacanţă şi nu numai.

„Roagă un vecin de încredere să-ţi ţină casa sub observaţie şi să anunţe poliţia dacă vede persoane suspecte care dau târcoale sau staţionează fără motiv în faţa uşii tale. Ai grijă cui spui că pleci de acasă pentru mai multe zile. E bine să vorbeşti despre vacanţă doar cu persoanele de încredere. Tot persoanele de încredere, din familie, ar putea trece din când în când pe la tine să ridice corespondenţa, să se asigure că totul e în regulă. Lasă-le o cheie de rezervă!

Închide şi asigură toate uşile şi geamurile locuinţei, inclusiv uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie. Cu toate acestea, păstrează aparenţele unei zile normale şi nu trage toate jaluzelele şi draperiile. Casa trebuie să pară locuită. Lasă o lumină aprinsă, care poate deruta eventualii „musafiri” nepoftiţi. Sau montează, în faţa uşii de la intrare un bec cu senzor. Aprinderea lui va descuraja orice persoană care vine cu gânduri ascunse.

De asemenea, poţi seta televizorul sau radio să pornească la anumite ore şi să se oprească singure după un timp. Plecaţi cât mai discret de acasă. Nu trebuie să vă ştie tot cartierul când vă urcaţi în maşină cu bagaje peste bagaje. Nu anunţa pe reţelele de socializare unde pleci şi cât stai, nu posta poze din vacanţă. Dacă doreşti neapărat, le poţi povesti la întoarcere prietenilor virtuali cât de frumos a fost. Nu lăsa în casă sume mari de bani şi bijuterii. Nici obiectele de valoare (televizor, laptop…) nu e indicat să se vadă din stradă. Montează-ţi o cameră de supraveghere, un sistem de alarmă, chiar şi o încuietoare de înaltă siguranţă la uşa de acces” – sunt o parte din sfaturile de care ar trebui să țineți cont atunci cand plecați în concediu.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2